ESPN reporterio Adriano Wojnarowski teigimu, kartu su Blake'u į Detroitą kelsis atsarginis vidurio puolėjas Willie Reedas ir antrą sezoną „Clippers“ gretose rungtyniavęs sunkusis krašto puolėjas Brice'as Johnsonas.

Vasarą sutartį su Los Andželo klubu pasirašęs Reedas šiame sezone rinko po 4,7 taško ir 3,1 atkovoto kamuolio per rungtynes, o iš žaidimo atakavo pavydėtinu 67 procentų taiklumu. Kartu su juo lagaminus besipakuojantis Johnsonas per du sezonus viso aikštėje praleido vos 47 minutes.

„Pistons“ į Kaliforniją mainų metu išsiųs geriausią karjeros sezoną žaidžiantį krašto puolėją Tobiasą Harrisą, atakuojantį gynėją Avery Bradley ir serbų milžiną Bobaną Marjanovičių bei šių metų naujokų biržos pirmojo bei 2019-ų metų antrojo rato šaukimus.

Detroito organizacija nusprendė apsaugoti šiųmetinį šaukimą – jei jis atsidurs pirmajame pasirinkimų eilės ketverte, „Pistons“ šiais metais pasiliks jo teisę. Identiška apsauga, jei jos prireiks, galios 2019-ais ir 2020-ais metais.

Šią vasarą po emocionalaus pokalbio su „Clippers“ vyriausiuoju treneriu Docu Riversu, savininku Steve'u Ballmeriu ir specialiuoju konsultantu Jerry Westu Los Andžele likti nusprendęs Griffinas su klubu pasirašė naują penkerių metų trukmės 173 milijonų JAV dolerių sutartį.

Po susitarimo Blake'as kalbėjo apie troškimą visą karjerą žaisti „Clippers“ klube. Debiutinį sezoną dėl traumos praleidęs puolėjas vilkėdamas Los Andželo komandos marškinėlius viso sužaidė 504 susitikimus ir pelnė 10,863 taškus.

Šiame sezone 2011-ųjų metų NBA dėjimų konkurso čempionas vidutiniškai rinko po 22,6 taško, 7,9 atkovoto kamuolio ir 5,4 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Wojnarowski teigimu, „Clippers“ nežada sustoti ties šiais mainais ir aktyviai ieško naujų komandų atakuojančiam gynėjui Lou Williamsui bei vidurio puolėjui DeAndre Jordanui.