Prieš rungtynes „Pacers“ sulaukė geros naujienos – pastarąją dvikovą su Bruklino „Nets“ dėl kelio sumušimo praleidęs Sabonis nebejautė šios traumos padarinių ir buvo pasiruošęs po trumpos pertraukėlės grįžti ant parketo.

Dvi ankstyvos startinio Indianos klubo vidurio puolėjo Myleso Turnerio pražangos sudarė sąlygas ankstyvam Domanto pasirodymui aikštėje, tačiau lietuvis šios galimybės efektyviai išnaudoti nesugebėjo. Iki pirmo kėlinio pabaigos toks pat likimas ištiko ir atsarginį „Pacers“ aukštaūgį, pirmosios nuobaudos sulaukusį jam sužaidus vos penkias sekundes.

Iš žaidybinio ritmo išsimušęs Domas antrajame ketvirtyje taip ir nebegrįžo į aikštelę, o savo pasirodymą pratęsė tik po ilgosios pertraukos. Viso per 17 sužaistų minučių „Pacers“ aukštaūgis surinko 8 taškus (3/8 met., 2/3 baud.), 7 atkovotus kamuolius bei po vieną rezultatyvų perdavimą, bloką ir klaidą.

Vidinę dramą organizacijoje po Jimmy Butlerio pareikalautų mainų išgyvenantys „Timberwolves“ šiąnakt sugebėjo nustumti komandos mikroklimatą ardančias pašalines istorijas į šalį ir pasižymėti puikiu žaidimu gynyboje.

Svečiai iš Indianos visų rungtynių metu pataikė vos 39,6 proc. (36 iš 91) metimų iš žaidimo. Profesionalumą pademonstravusio Butlerio vedami Vilkai itin efektyviai stabdė varžovų lyderį Victorą Oladipo, sugebėjusį pataikyti tik 8 iš 23 metimų.

Savo atsarginių žaidėjų suolelį vasarą gerokai sustiprinę „Pacers“ nesugebėjo pasinaudoti naujuoju savo ginklu. Sabonis, Kyle‘as O‘Quinnas, Dougas McDermottas, Tyreke‘as Evansas ir Cory Josephas varžovų atsarginiams krepšininkams rezultatyvumu nusileido 21:43.

Mineapolio klubo pergalę apkartino kanadiečio Andrew Wigginso traumą. Šlaunies raumens sutrenkimą patyręs krepšininkas aikštę paliko jau pirmame kėlinyje. Komandos atstovai iš pradžių prognozavo, jog Wigginsas veikiausiai grįš į kovą, tačiau „Target Center“ arenoje susitikę žiūrovai vieno rezultatyviausių ekipos krepšininkų šiąnakt daugiau nebeišvydo.

„Timberwolves“: Jimmy Butleris 20, Karl-Anthony Townsas 17 (14 atk. kam., 3 blk.), Taj Gibsonas 13, Joshas Okogie 12, Derrickas Rose‘as 11 taškų (4/12 met.).

„Pacers“: Victoras Oladipo ir Bojanas Bogdanovičius (4/5 trit.) po 20, Mylesas Turneris 16 taškų.

Artimiausios rungtynės Indianos komandos laukia naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. San Antonijuje su vietos „Spurs“ susitiksiantys „Pacers“ turės šansą trečiuoju bandymu iškovoti pirmąją šio sezono pergalę varžovų arenoje.