Be Victoro Oladipo rungtyniavę „Pacers“ dvikovą su NBA čempionais pradėjo pataikydami vos 1 iš 14 pirmųjų savo metimų iš žaidimo, o 11 taškų jau susitikimo pradžioje surinkusio Serge'o Ibakos vedami kanadiečiai susikrovė ankstyvą pranašuumą 19:3.

Indianos komandos puolimas ir toliau atrodė katastrofiškai, o tuo pasinaudoję „Raptors“ skirtumą jau pirmame kėlinuke padidino iki nepadoraus – 32:6. Prieš ilgąją pertrauką net 31 taško deficitą turėję „Pacers“ nė akimirkai nesugbėjo atkurti intrigos ir galiausiai kapituliavo nusileisdami varžovams 46 taškų skirtumu.

Skaudesnį pralaimėjimą Indianos klubas per visą savo istoriją patyrė tik kartą – 1977-ų metų kovo 19-ą debiutinį sezoną NBA lygoje žaidę „Pacers“ svečiuose nusileido „Golden State Warriors“ krepšininkams sunkiai suvokiamu rezultatu 91:150.

Toronte užfiksuotu 46 taškų skirtumu Indianapolio komanda varžovams nusileido ir 1987-ų balandžio 2-ą, kai Detroite svečiavęsi „Pacers“ pripažino vietos „Pistons“ pranašumą rezultatu 73:119.


Rezultatyviausiai Indianos komandos gretose pasirodė starto penkete rungtynes vietoje Oladipo pradėjęs Aaronas Holiday ir Domantas Sabonis. Lietuvis per 31 aikštėje praleistą minutę surinko 14 taškų (6/16 dvit., 2/3 baud.), 11 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyvius perdavimus, vieną perimtą kamuolį ir dvi klaidas.

Vizitai Kanados klubo tvirtovėje pastaruoju metu „Pacers“ komandai tapo tikru prakeiksmu. Toronte Indianos klubas patyrė jau trylika pralaimėjimų iš eilės.

Puikią sportinę formą demonstruojantys „Raptors“ namuose laimėjo jau devynerias rungtynes paeiliui bei net septyniolika iš pastarųjų aštuoniolikos susitikimų. Vienintele kanadiečius jų namų aikštėje įveikusia komanda per visą šį laikotarpį tapo San Antonijaus „Spurs“.

Dvikova su „Pacers“ tapo istorinio Nicko Nurse'o pasiekimo pamatu. Kanados rinktinės strategas iškovojo jau šimtąją savo pergalę NBA lygoje bei kol kas fiksuoja geriausią pergalių ir pralaimėjimų procentą per visą pirmenybių istoriją.

Geriausią pasirodymą savo karjeroje surengė „Raptors“ komandos naujokas Mattas Thomasas. Pastarojoje naujokų biržoje savo pavardės neišgirdęs gynėjas vien ketvirtame kėlinuke pelnė net 17 taškų, pataikydamas 5 iš 7 tolimų metimų.

Po krepšiais dominavę šeimininkai dvikovą po lentomis laimėjo net 57:39.

„Raptors“: Pascalis Siakamas 21, Mattas Thomasas 17, Kyle'as Lowry 16 (7 atk. kam., 11 rez. perd., 5 per. kam.), Serge'as Ibaka 15 (15 atk. kam.), Rondae Hollis-Jeffersonas 12 taškų.

„Pacers“: Domantas Sabonis ir Aaronas Holiday po 14, Justinas Holiday 12 taškų.

Artimiausias rungtynes Indianos ekipa žais naktį iš antradienio į trečiadienį, kai „Pacers“ arenoje svečiuosis Šarlotės „Hornets“ krepšininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)