„Madison Square Garden“ arenoje vykusių rungtynių su Indianos „Pacers“ trečiame kėlinyje aikštės šeimininkai atsiliko 19 taškų, tačiau K. Porzingis nė galvoti nenorėjo apie pralaimėjimą.

Galingą spurtą inicijavęs Latvijos talentas likus žaisti 93 sekundes iki dvikovos pabaigos pataikė iš toli ir suteikė „Knicks“ pranašumą. Pergalę užuodę niujorkiečiai jos iš rankų neišleido ir triumfavo 108:101.

K. Porzingis pataikė 15 iš 24 metimų, atkovojo 8 kamuolius ir blokavo 6 metimus. Jis surinko 26 taškus antroje rungtynių dalyje – 24 iš jų per paskutines 13:26 min., pataikydamas 8 metimus iš 10.

„Mums reikėjo žaibiškai atsigriebti. Aš norėjau būti agresyvus“, – teigė rungtynių didvyris.

Dar vasarą latvių milžino galimybėmis traukti komandą paskui save buvo abejojama. Buvęs „Knicks“ klubo prezidentas Philas Jacksonas teigė negalvojantis, kad 22-ejų vidurio puolėjas yra pasirengęs tapti ekipos vedliu. Šie žodžiai, kaip tvirtino pats K. Porzingis, virto puikia motyvacija.

„Nėra pernelyg didelio iššūkio man, – kalbėjo jis. – Visuomet priimu iššūkius. Žinojau, kad šį sezoną, jei nebus Melo (Carmelo Anthony), aš būsiu tas svarbiausias vyrukas. Todėl ir leidau salėje 24 valandas per parą. Ruošiausi tam, rengiausi tam fiziškai, ir esu laimingas, kad galiu dabar žaisti šiame lygyje“.

K. Porzingis vidutiniškai per rungtynes šį sezoną pelno 30,2 taško ir yra antras NBA lygoje po kito europiečio – graiko Gianniso Antetokounmpo (31). Latvio statistikos vidurkis per pastarąsias 4-ias rungtynes dar įspūdingesnis – 33,5 taško.

„Viskas mums sekėsi pabaigoje. Tačiau viskas prasidėjo nuo geros gynybos“, – apie įspūdingą savo pasirodymą sekmadienį kalbėjo latvis.

„Knicks“ iškovojo penktą pergalę per pastarąsias 6-ias rungtynes. Dabar Niujorko komandos sąskaitoje yra 5 pergalės ir 4 pralaimėjimai.

„Kristapas aikštėje pasitiki savo jėgomis, – komentavo „Knicks“ strategas Jeffas Hornacekas. – Jis trokšta pelnyti taškus ir gerai sužaisti visose aikštės vietose. Tai leido jam išlaikyti aukštą koncentraciją. Tuo pačiu jis žaidžia protingai – visuomet atliks perdavimą, jei sutraukia du ar daugiau varžovų. Tai svarbu, nes laikui bėgant jis dar tobulės. Jei matysime jį taip žaidžiant, galime laimėti bet kokias rungtynes“.