„M. Stevenso elgesys paskutinėse rungtynėse neatspindi aukštų standartų, kuriais vadovaujasi mūsų organizacija, – teigiama „Warriors“ klubo paviešintame pareiškime. – Esame nusivylę jo veiksmais ir atsiprašome K. Lowry bei visos „Raptors“ organizacijos dėl šio incidento. Tokiam elgesiui tarp fanų ir žaidėjų nėra vietos NBA rungtynėse“.

NBA lyga oficialiai paskelbė, kad M. Stevensui taip pat uždrausta vienus metus lankytis NBA rungtynėse, jam skirta pusės milijono JAV dolerių bauda.


M. Stevensas, komandos žiniasklaidos vadove įvardijamas kaip „Warriors“ vykdomojo komiteto narys, negalės dalyvauti likusiose NBA finalo serijos rungtynėse ir stebėti jas gyvai. Anot ESPN, lieka neaišku, kokią pyrago dalį klube valdo M. Stevensas, tačiau jis įvardijamas kaip vienas smulkesnių Ouklando ekipos akcininkų.

Po trečiųjų rungtynių Ouklande, kurias „Warriors“ pralaimėjo 109:123, finalo serijoje iki keturių pergalių 2-1 pirmauja Toronto komanda.

Inidentas įvyko trečiadienį vykusioje dvikovoje, kai ketvirtame kėlinyje į tribūnas išlėkęs K. Lowry buvo pastumtas M. Stevenso, sėdėjusio pirmoje eilėje.


„Tokiems dalykams nėra vietos rungtynėse. Jis neturėjo jokios priežasties manęs liesti. Jis neturėjo jokios priežasties per dvi sėdynes stumti mane ir vulgariai kalbėti. Tokiems žmonėms neturi likti vietos lygoje. Viliuosi, kad jis niekuomet negrįš į NBA rungtynes“, – ESPN kalbėjo K. Lowry.


Los Andželo „Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas, stebėjęs rungtynes per televizorių, savo paskyroje „Instagram“ teigė, kad negalima šio incidento nutylėti, o M. Stevensas „žinojo taisykles geriau nei bet koks vidutinis sirgalius, sėdintis prie aikštės“.

K. Lowry atkreipė teisėjų dėmesį dėl stūmimo, M. Stevensas buvo priverstas išeiti iš arenos. K. Lowry pasakojo, kad M. Stevensas jį keikė. „Raptors“ gynėjas, vėliau kalbėjęs su NBA lygos atstovais, teigė, kad tokiems žmonėms NBA arenos durys turi būti visiems laikams užtrenktos.