28-erių afrikietis „Raptors“ komandą papildė tik praėjusio sezono eigoje, todėl iki pat jo finišo ieškojo savo vietos komandoje, dažnai į šešėlį nustumdamas trejais metais jaunesnį lietuvį.

Visgi ikisezoninio pasiruošimo cikle D. Casey stengiasi daryti viską, kad abu jo pagrindiniai aukštaūgiai susižaistų. Ir bent jau išvydęs pirmuosius to rezultatus, specialistas pasidžiaugė, kad jų tarpusavio ryšys stiprėja.

„Raptors“ vairininką taip pat sužavėjo Lietuvos rinktinės milžino sportinė forma.

„Jonas puikiai juda, dalina kamuolius, priima gerus sprendimus, – akcentavo D. Casey. – Jonas puikiai grumiasi po krepšiu kovodamas dėl kamuolių puolime: pagal šį aspektą jis man yra vienas geriausių lygos žaidėjų. Šis vaidmuo gali būti jo žaidimo variklis.“

„Nebežiūriu jau į Joną kaip į jauną vaikį – penkeri metai yra užtektinai laiko pasigaląsti dantis. Turbūt geresnės fizinės formos aš jo nesu matęs: jis žaidė Europos čempionate, po kurio galima akivaizdžiai pamatyti jo pasitikėjimą ir nusiteikimą klausyti trenerių nurodymų bei vesti į priekį jaunesnius centrus“, – tęsė D. Casey, įvertinęs jau šeštą sezoną NBA lygoje žaisiančio mūsiškio pokyčius per vasarą.

O štai žurnalistas Michaelas Grange'as pastebėjo, kad ši „Raptors“ komanda atlieka vis daugiau tritaškių metimų. Atviroje treniruotėje krepšininkai buvo suskirstyti į komandas, kurios grūmėsi 40 minučių – per šį laiką buvo atlikti net 53 tolimi metimai. Net ir 213 cm ūgio lietuvis sėkmingai realizavo vieną savo šūvį.

Nebežiūriu jau į Joną kaip į jauną vaikį – penkeri metai yra užtektinai laiko pasigaląsti dantis. Turbūt geresnės fizinės formos aš jo nesu matęs.
Dwane'as Casey

„Raptors“ lyderis DeMaras DeRozanas pridėjo, kad jeigu JV ir toliau demonstruos tokį žaidimą, tai rankas puolime padės atrišti ne tik S. Ibakai, bet ir kitiems komandos draugams.

High-fives can be hard sometimes 🤷🏽‍♂️. #WeTheNorth pic.twitter.com/qoDNBJE2k7— Toronto Raptors (@Raptors) September 29, 2017

Thanks Victoria! 🇨🇦 You guys are great fans! Off to Hawaii next!

A post shared by Jonas Valanciunas (@jvalanciunas) on Sep 28, 2017 at 10:07pm PDT

Verta pažymėti, kad pastaruoju metu „Raptors“ savo stovykloje išbando dar vieną lietuviškų šaknų turintį krepšininką – 30-metį 193 cm ūgio gynėją Andy Rautinį.

Buvusio krepšininko ir trenerio, pastaraisiais metais „Raptors“ rungtynių transliacijų komentatoriumi dirbusio Leo Rautinio sūnus su Toronto klubo sudarė laikiną sutartį ir bando įsitvirtinti komandoje.

Į Torontą jis atvyko po dviejų Turkijoje, „Gaziantep“ komandoje praleistų sezonų.

Vos prisijungęs prie „Raptors“ pratybų, A. Rautinis žiniasklaidos dėmesį atkreipė savo vešlia barzda. Pagal šį aspektą gynėjas nusileidžia tik aukščiausiam komandos barzdočiui – J. Valančiūnui.

Anot A. Rautinio, barzdą žaisdamas Turkijoje jis užsiaugino specialiai – tam, kad taptų panašus į vietos gyventojus ir sulauktų mažiau bereikalingo dėmesio.

1. Andy Rautins lived in weight room since leaving Cuse
2. Is that an Apple Watch????
3. No way you make team wearing watch at media day pic.twitter.com/47Y1YhGVl1— Brandon Jefferson (@Jefferson_Hoops) September 25, 2017