Paskutinę sekundę atsiliekantiems 2 taškais ir pralaimėjusiems pirmąsias dvejas tarpusavio rungtynes NBA čempionų titulą ginantiems „Raptors“ krepšininkams reikėjo stebuklo. Ir jis įvyko, kai po Kyle'o Lowry perdavimo skersai aikštę taiklų tritaškį smeigė IG Anunoby.

Prieš tai „Celtics“ aukštaūgis Danielis Theisas įkrovė kamuolį iš viršaus palikdamas varžovams vos 0,5 sek. iki rungtynių pabaigos.

„Perdavimas nebuvo ypatingas, svarbu, kad OG pataikė. Visi laurai atitenka jam. O metimas buvo tikrai sudėtingas ir tai jo momentas, jo šlovės akimirka“, – džiaugėsi pergale K. Lowry, nugalėtojams pelnęs 31 tašką, atkovojęs 6 kamuolius ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus.

„Tai išties labai skaudus momentas, apmaudus, tačiau mes dar sugrįšime į rungtynes šeštadienį“, – kalbėjo „Celtics“ strategas Bradas Stevensas.

Kyle'as Lowry prieš Kemba Walkerį

Raptors“: Kyle'as Lowry 31, Fredas VanVleetas 25, PAscalis Siakamas 16, OG Anunoby 12 (10 atk.k.).

Celtics“: Kemba Walkeris 29, Jaylenas Brownas 19, Jaysonas Tatumas 15, Marusas Smartas 11.

Vakarų konferencijos pirmoji pusfinalio dvikova nebuvo tokia intriguojanti.

Nuo antrojo kėlinio aukštesnę pavarą įjungę Los Andželo „Clippers“ krepšininkai be didesnio vargo 120:97 (31:31, 38:20, 22:16, 29:30) nugalėjo Denverio „Nuggets“ ekipą. Serijoje iki 4 pergalių „Clippers“ pirmauja 1-0.

Los Andželo komanda visus reikalus sutvarkė dar antrajame kėlinyje, kurį laimėjo 38:20 ir įpusėjus dvikovai pirmavo jau 69:51. Vėliau skirtumas buvo išaugęs net iki 29 taškų.

Nikola Jokičius pelnė daugiausiai Denverio ekipoje – 15 taškų, o Jamalas Murray, kuris 7 rungtynių serijoje su Jutos „Jazz“ vidutiniškai rinko po 31,6 taško, pelnė vos 12 taškų, pataikydamas 5 metimus iš 15.

Nugalėtojams Kawhi Leonardas pelnė 29 taškus, Paulas George'as ir Marcusas Morrisas pridėjo atitinkamai 19 ir 18.

Antrąsias serijos rungtynes komandos žais šeštadienį.

Clippers“: Kawhi Leonardas 29, Paulas George'as 19, Marcusas Morrisas 18, Montrezlas Harellas 15, Lou Williamsas 10.

Nuggets“: Nikola Jokičius 15, Paulas Millsapas 13, Jerami Grantas, Monte Morrisas ir Jamalas Murray po 12.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)