Ketverių metų trukmės ir 60 milijonų JAV dolerių vertės kontraktą 2015-ųjų metų vasarą su Kanados klubu pasirašęs D. Carrollas teigė, jog mainų tikėjosi daug anksčiau – krepšininkas ir jo agentas nebuvo patenkinti situacija komandoje, o pagrindine to priežastimi įvardijo neišsipildžiusius žaidimo filosofijos lūkesčius.

Komandiniu darbu ir tarpusavio pasitikėjimu paremto krepšinio tikėjęsis puolėjas išvykimo iš Toronto laukė jau pernai. Minėtais aspektais paremtose Atlantos „Hawks“ žaidimo schemose sublizgėjęs žaidėjas buvo stipriai nepatenkintas savo role individualiais veiksmais apsiribojusiame „Raptors“ puolime.

D. Carrollas atskleidė, jog kanadiečių klubo krepšininkai viso sezono metu buvo pasidalinę į dvi stovyklas. Pirmosios atstovai neprieštaravo vyriausiojo trenerio Dwane‘o Casey siekiui remtis Kyle‘o Lowry ir DeMaro DeRozano žaidimu vienas prieš vieną, o likę žaidėjai pageidavo įnešti į komandos puolimą daugiau komandinių veiksmų.
Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas

Vienu pagrindinių puolėjo sąjungininkų ir geriausių draugų dabar jau buvusioje ekipoje tapo įžaidėjas Cory Josephas, šį savaitgalį taip pat palikęs Torontą ir išmainytas į Indianos „Pacers“ klubą.

Po pralaimėjimo rezultatu 0:4 Rytų konferencijos pusfinalyje Klivlando „Cavaliers“ ekipai Toronto klubo prezidentas Masaji Ujiri ir vyriausiasis treneris D. Casey kalbėjo apie tikslą kitame sezone perorientuoti puolimo stilių ir kliautis komandiniu žaidimu, tačiau D. Carrollas tokį scenarijų vertina skeptiškai.

Žaidėjo manymu, klubas nesugebės akimirksniu pakeisti savo žaidimo filosofijos – tokia vizija reikalauja jai tinkamų žaidėjų ir trenerių, kurių šiandien „Raptors“ neturi. Krepšininkas prognozuoja, jog daugiau nei penkerius metus individualiais veiksmais puolimą grindžianti ekipa susidūrusi su sunkumais vėl grįš prie sau įprasto žaidimo.

Pasak Torontą paliekančio puolėjo, šiame sezone ekipos krepšininkai nepasitikėjo vieni kitais, o klubo lyderiai buvo įsitikinę, jog komandai pergales gali atnešti tik jų veiksmai.

Bruklino „Nets“ klube krepšininkas vėl suvienys jėgas su vyriausiuoju treneriu Kenny Atkinsonu, su kuriuo kartu dirbo Atlantos „Hawks“ ekipoje. Strategas pastarojoje komandoje tuo metu užėmė vyriausiojo trenerio asistento postą.

Dvejus metus „Raptors“ gretose praleidęs D. Carrollas pasižymėjo 9,4 taško ir 4,1 atkovoto kamuolio vidurkiais.