Savąją prielaidą Windhorstas išsakė naujausioje internetinio radijo laidoje „The Lowe Post“. Diskusijoje su vedėju Zachu Lowe ilgametis NBA apžvalgininkas pagrindė savo teoriją ne ką mažiau iškalbingais argumentais:

„Manau, kad jie („Raptors“) yra Kawhi situacijos favoritai, nes „Lakers“ atsisakė planų atlikti mainus su „Spurs“. Tokį pat sprendimą priėmė ir „76ers“, o kai „Nets“, „Bulls“ ir „Hawks“ išnaudojo savo laisvą algų biudžetų erdvę, atlikti trišalius mainus pasidarė beveik neįmanoma. „Raptors“ šiose lenktynėse užima lyderių poziciją“.

Du kartus geriausiai besiginančio lygos krepšininko titulą iškovojęs Leonardas prieš ketverius metus su San Antonijaus klubu tapo NBA čempionu. Negana to, tuomet vos 22-ejų metų sulaukęs žaidėjas buvo pripažintas ir naudingiausiu finalo serijos krepšininku.

2015-17 metais Kawhi du sykius iš eilės buvo išrinktas į simbolinį geriausių lygos žaidėjų penketuką bei paeiliui užėmė antrą ir trečią vietas naudingiausio krepšininko (MVP) rinkimuose.

Leonardo situacija San Antonijuje ir toliau lieka miglota. Praėjusiame sezone vos devynerias rungtynes sužaidęs krepšininkas bei jo agentas kaltina „Spurs“ organizaciją pernelyg ankstyvu Kawhi sugrąžinimu į aikštelę.

Klubo daktarai davė leidimą Greggui Popovičiui registruoti komandos lyderį oficialioms dvikovoms, tačiau atsinaujinusį skausmą pajutęs krašto puolėjas ryžosi ieškoti kitų gydytojų nuomonės.

Galiausiai Leonardas atsiribojo nuo San Antonijaus ekipos ir net nebuvo su komanda atkrintamųjų varžybų metu.

Per devynis sužaistus susitikimus Kawhi šių metų pirmenybėse vidutiniškai rinko po 16,2 taško, 4,7 atkovoto kamuolio ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Leonardo įsigijimas taptų itin rizikingu „Raptors“ klubo prezidento Masai Ujiri ėjimu. Abejotinos sveikatos būklės krepšininkas 2019-ųjų metų vasarą taps neapribotu laisvuoju agentu ir turės teisę palikti savo tuomet atstovausimą komandą.

Pats žaidėjas yra išreiškęs norą grįžti į gimtąjį Los Andželą ir apsivilkti „Lakers“ ar „Clippers“ aprangą. Tokia jo pozicija gerokai numušė jo rinkos vertę. Jo paslaugomis susidomėję klubai nenori rizikuoti mainuose sumokėdami aukštą kainą ir neturėdami garantijos, jog toks susitarimas netaps vienų metų trukmės Kawhi „nuoma“.

Realiausiu „Raptors“ ir „Spurs“ mainų sudedamuoju komponentu šiandien laikomas ilgametis Toronto klubo lyderis DeMaras DeRozanas. Tikėtina, jog kanadiečiai prie jo turėtų pridėti vieną iš savo jaunųjų talentų bei bent vieną ateities naujokų biržos pirmojo rato šaukimą.