Įspūdingas pergalės skirtumas tapo istoriniu dviejų tituluočiausių lygos klubų tarpusavio dvikovų kontekste. Septyniolika čempionų titulų iškovoję „Celtics“ pastarąjį kartą šešiolika trofėjų turinčius „Lakers“ tokiu pat ar didesniu skirtumu reguliariojo sezono akistatoje buvo įveikę dar 1963-iais metais.

Negana to, 139 pelnyti taškai tapo trečiu rezultatyviausiu Bostono krepšininkų pasirodymu prieš „Lakers“ ekipą bei rezultatyviausiomis „Celtics“ rungtynėmis prieš amžinuosius varžovus nuo pat jų klubo persikėlimo į Los Andželą 1960-aisiais. Daugiau taškų „Celtics“ sugebėjo pelnyti tik prieš tuometinius Mineapolio „Lakers“ – 140 (1957-ais) ir 173 (1959-ais).

Iškovota pergalė turėjo ypatingos svarbos šią vasarą iš Šarlotės „Hornets“ į Bostoną persikėlusiam įžaidėjui Kemba Walkeriui. „Celtics“ gynėjas pirmą kartą laimėjo rungtynes prieš LeBrono Jameso atstovaujamą komandą – iki šiol Karaliumi vadinamas krepšininkas buvo laimėjęs visus 28 žaidėjų tarpusavio susitikimus.

Los Andželo komanda Bostone sulaukė penkerias pastarąsias rungtynes dėl traumos praleidusio Anthony Daviso sugrįžimo. Visgi nepilna jėga rungtyniavęs aukštaūgis aikštėje praleido tik 23 minutes, per kurias spėjo pasižymėti 9 taškais ir 4 atkovotais kamuoliais.

Sublizgėti nepavyko ir vienu geriausių visų laikų krepšininkų tituluojamam Jamesui. Ketvirtą rungtynių kėlinuką iš šalies stebėjęs „Lakers“ lyderis atliko 13 rezultatyvių perdavimų, tačiau surinko tik 15 taškų. Nesėkmingą LeBrono vakarą dar labiau apkartino per jį atliktas agresyvus varžovų puolėjo Jayleno Browno dėjimas.

Los Andželo klubui tai buvo skaudžiausiu skirtumu šiame sezone patirta nesėkmė. Savo ruožtu, Bostono krepšininkai nutraukė trijų pralaimėjimų seriją.

Agresyvumu pasižymėję „Celtics“ atstovai kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo rezultatu 48:36 bei ryškiai pranoko varžovus tolimų metimų taiklumu. Šeimininkai realizavo 16 iš 34 (47 proc.), o svečiai iš Los Andželo – vos 7 iš 26 (27 proc.) tritaškių.

„Celtics“: Jaysonas Tatumas 27 (5/8 trit.), Kemba Walkeris ir Jaylenas Brownas po 20, Enesas Kanteris 18 (11 atk. kam.), Gordonas Haywardas 16 taškų.

„Lakers“: JaVale'as McGee 18, LeBronas Jamesas 15 (7 atk. kam., 13 rez. perd.), Kyle'as Kuzma ir Rajonas Rondo po 13 taškų.

Artimiausiose rungtynėse „Celtics“ naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį namuose priims Jono Valančiūno atstovaujamus Memfio „Grizzlies“, o „Lakers“ tą pačią naktį Niujorke susitiks su vietos „Knicks“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)