K. Bryantas ir Sh. O'Nealas ilgus metus kartu žaidė Los Andželo „Lakers“ komandoje. Nors anksčiau žiniasklaidoje ne sykį teigta, kad abu jie nebuvo itin geri bičiuliai, dabar Kobe itin artimus santykius palaikė ir su pačiu Shaqu, ir su jo sūnumi – 20-mečiu Shareefu.

„Dėdė“, – taip K. Bryantą vadindavo Shareefas O'Nealas, todėl nebuvo nieko keisto, kad sekmadienio rytą jis „Instagram“ patformoje sulaukė Kobes žinutės, kurioje buvo šiltai teiraujamasi: „Kaip tu laikaisi, bičiuli?“

Vietos laiku žinutę Shareefas gavo 8.29 val., o jį ją atsakė 10.58 min.

Tuo metu jis net negalėjo nujausti, kad K. Bryantas atsakymo niekada nebeperskaitys – sraigtasparnio katastrofa, kurios metu tarp 9 žuvusių atsidūrė Kobe su savo dukra Gigi, įvyko 10 val. Kalifornijos laiku.

Vos tik išgirdusį apie tragediją Shareefą ištiko šokas. „Tai negali būti tiesa, negali. Prašau, patvirtinkite, kad tai netiesa“, – „Twitter“ platformoje rašė jis.

„Šį rytą tu susisiekei su manimi", – apie šį įvykį vėliau sukrėstas rašė Sh. O'Nealas. – Aš tave mylėsiu, dėde, aš tave mylėsiu amžinai. Gigi, myliu ir tave.“




Prabėgus kelioms valandoms užuojautą socialiniuose tinkluose išplatino ir Shareefo tėvas, 47-erių Shaquille'as.

„Nėra žodžių išreikšti tam, kokį skausmą pajutau sužinojęs apie šią baisią tragediją. Mylėsiu jus amžinai, man jūsų trūks. Reiškiu užuojautą Bryantų šeimai ir kitų katastrofoje žuvusių žmonių artimiesiems. Man tiesiog labai negera", – pažymėjo Sh. O'Nealas.

Primename, kad Lietuvos laiku žinia apie K. Bryanto žūtį buvo paskelbta vėlų sekmadienio vakarą. Privatus sraigtasparnis sudužo netoli Kalabaso, kalnuotoje Kalifornijos valstijos vietovėje.

Policija pradėjo įvykio tyrimą, tačiau manoma, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas, įvykęs sugedus sraigtasparniui. K. Bryantas su 13-amete dukra sraigtasparniu keliavo į "Mamba" akademiją, kur turėjo vykti krepšinio treniruotė. Drauge su jais buvo kita mergaitės komandos narė ir jos tėvas.

Našle liko krepšininko žmona Vanessa, kartu pora augino keturias dukras – Gigi, Natalią, Biancą ir praėjusių metų vasarą gimusią Capri.

20 metų NBA lygoje rungtyniavęs K. Bryantas visą savo karjerą vilkėjo Los Andželo „Lakers“ marškinėlius ir tapo šio klubo ikona.

Amerikietis per karjerą užfiksavo 25 pelnytų taškų vidurkį, penkiskart tapo lygos čempionu, dukart – finalo naudingiausiu žaidėju ir kartą – naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju.

Vienas geriausių visų laikų krepšininkų du kartus tapo ir olimpiniu čempionu, du sezonus buvo rezultatyviausiu NBA krepšininku, o be to jam priklauso ir antras rezultatyviausias individualus pasirodymas NBA istorijoje – 81 taškas, kurį jis 2006 metais įmetė mače prieš Toronto „Raptors“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)