„Maniau, kad laimėjome rungtynes. Bet tada pamačiau, kad lygu. Atsidusau... Nežinojau, ką daryti“, – po dvikovos apie pratęsimą išplėšusį dvitaškį kalbėjo L. Dončičius.

Likus 35 sekundėms iki lemiamo kėlinio pabaigos „Mavericks“ atsiliko 9 taškais, tačiau surengė įspūdingą sugrįžimą.

Galiausiai prie baudų metimo linijos stojęs L. Dončičius specialiai prametė paskutinį baudos metimą, sugebėjo atkovoti kamuolį ir dar ore jį pasiųsti į krepšį. Metimas tikslus – 115:115.

Pratęsimo metu L. Dončičius užbaigė pradėtą darbą, po kurio švieslentėje švietė iki šiol dar neregėta NBA statistika – 60 taškų, 21 atkovotas kamuolys ir 10 rezultatyvių mačų. Tai leido „Mavericks“ iškovoti neįtikėtiną pergalę 126:121 prieš Niujorko „Knicks“.

Tai ne tik rezultatyviausias slovėno pasirodymas karjeroje, bet ir pagerintas klubo rekordas, kuris anksčiau priklausė legendiniam Dirkui Nowitzkiui.

„Du perimti kamuoliai, vienas blokas, metimas šuolyje“, – į klausimą apie istorinį pasiekimą juokaudamas atsakė L. Dončičius, tą vakarą pagerinęs ir asmeninį atkovotų kamuolių rekordą.

60 taškų suvertęs L. Dončičius pakartojo visų laikų rezultatyviausią trigubą dublį.

2018 metais Jamesas Hardenas mače su Orlando „Magic“ pelnė 60 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Wiltas Chamberlainas ir Elginas Bayloras yra vieninteliai kiti du žaidėjai, pasiekę trigubą dublį su 50 taškų ir bent 20 atkovotų kamuolių.

L. Dončičius iš viso ant parketo praleido net 47 minutes, po ilgosios pertraukos slovėnas ilsėjosi tik 12 sekundžių rungtynėse, kuriose Niujorko komanda vertėsi be traumuotų atakuojančio gynėjo Jaleno Brunsono ir puolėjo RJ Barretto.

„Esu velniškai pavargęs, man reikia atsigaivinti alumi“, – po dvikovos plačiai šypsodamasis prisipažino L. Dončičius.

Po pergalės slovėno rūbinėje laukė komandos draugai, apsiginklavę dešimtimis vandens buteliukų.

„Yra sunku padaryti tai, ko niekas niekada nebuvo pasiekęs. Prieš jį buvo keletas puikių žaidėjų, Elginas Bayloras ir Wiltas. Luka priklausė jų grupei, o paskui atsiskyrė ir sukūrė savo naują klasę“, – apie auklėtinio pasiekimą kalbėjo „Mavs“ strategas Jasonas Kiddas.

Anot ESPN, nors jo skaičiai ženkliai išsiskiria iš statistikos lentelės, tačiau tai nebūtinai šokiruoja.

Jam tik 23-eji, tačiau jis jau yra pasiekęs 6 trigubus dublius pelnydamas bent 40 taškų, taip jis susilygino su LeBronu Jamesu. Gruodžio mėnesį slovėnas triskart per rungtynes viršijo 50 pelnytų taškų ribą, tą darė dvejose rungtynėse iš paskutinių trijų žaistų mačų.

„Vaikinai visada kartoja, kad mes, atrodo, matome ir žinome jo didybę, bet jis vis pasirodo visai kitame lygyje“, – apie L. Dončičių kalbėjo „Mavs“ vidurio puolėjas Dwigthas Powellas.

„Šįvakar tikrai nėra būdo, kaip tai tiksliai apibūdinti. Sunku patikėti, numeris „77“ yra visai kitoks“, – pridūrė aukštaūgis.

Kitas stulbinantis vakaro faktas tas, kad, remiantis ESPN statistika, „Mavs“ tapo pirmąja komanda per 20 metų, kuri likus 35 sek. atsiliko 9 taškais ir sugebėjo iškovoti pergalę.

„Tai buvo įspūdinga“, – kalbėjo L. Dončičius, dėkodamas komandos draugams JaVale'ui McGee ir Christianui Woodui, kurie po pramesto baudos metimo šoko kovoti dėl kamuolio, o šis paskutinę sekundę pateko į L. Dončičiaus rankas.

„Visa komanda tiesiog nesustojo, laikėsi kartu, mes tikėjome savo galimybėmis“, – apie lemtingą momentą, leidusį išplėšti pratęsimą, kalbėjo L. Dončičius.

Jis – vos septintas NBA žaidėjas, fiksavęs trigubą dublį pelnydamas bent 50 taškų. Jis apskritai pats pelnė arba prisidėjo prie 85 komandos taškų iš 126 visų „Mavs“ taškų mače su „Knicks“.

„Jis monstriškas žaidėjas. Kai kuriose situacijose jis buvo agresyvus ir sužaidė tikrai gerai. Tačiau negali nuolat prasižengti prieš tokį žaidėją ir siųsti jį mesti 22 baudos metimus“, – po dvikovos pažymėjo „Knicks“ strategas Tomas Thibodeau.

„Prisipažįstu, tikrai stengiausi“, – kalbėjo „Knicks“ gynėjas Quentinas Grimesas, saugojęs L. Dončičių. „Turiu omeny, kad stengiausi kiekvienoje „pikenrolo“ situacijoje. Jis atsidurdavo kiekvienoje situacijoje.

Jis gudrus tiek su kamuoliu, tiek ir be jo. Negali pamiršti, kur jis yra aikštėje bet kuriuo atakos momentu. Ne veltui jis yra vienas iš trijų geriausių lygos žaidėjų. Turiu nukelti kepurę“, – pridūrė „Knicks“ žaidėjas.

Luka Dončičius

Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją