Milvokyje vykstančiose rungtynėse pirmieji į aikštę žengs gynėjai Darrenas Collisonas ir Victoras Oladipo, puolėjai Thaddeusas Youngas ir Bojanas Bogdanovičius, vidurio puolėjas Mylesas Turneris.

Treneris numatė ir krepšininkus, kurie keis starto penketo žaidėjus.Tai – gynėjai Lance'as Stephensonas ir Cory Josephas, puolėjai Damienas Wilkinsas ir T. J. Leafas bei Domantas Sabonis, kuriam aikštėje gali būti patikėtos tiek vidurio puolėjo, tiek krašto puolėjo pareigos.

Pirmasis žaidėjų dešimtukas rodo šiek tiek neraminantį vaizdą – nuo balandžio mėnesio „Pacers“ veidas kone visiškai pasikeitė. Tik trys žaidėjai Indianos ekipos marškinėlius vilkėjo pastarąjį sezoną – M. Turneris, T. Youngas ir L. Stephensonas.

Į komandą atėjus tiek naujų veidų ir perpus sumažėjus priešsezoninių rungtynių skaičiui (2016 metais buvo 8-ios) N. McMillanas negali pernelyg eksperimentuoti ir darys viską, kad vaidmenys žaidėjams būtų paskirstyti kuo greičiau.

#PacersMediaDay 💪🏻🏀

A post shared by Domantas Sabonis (@dsabonis11) on Sep 29, 2017 at 3:30pm PDT

Artėjantį NBA sezoną D. Saboniui naujų iššūkių ir išbandymų nestigs. Vos prasidėjus Indianos „Pacers“ treniruotėms, komandos treneris 21-erių krepšininką jau išmėgino kitoje pozicijoje, nei jis žaidė debiutiniame savo sezone Oklahomoje – vidurio puolėjo.

Debiutiniais savo metais „Thunder“ gretose D. Sabonis įprastai rungtyniaudavo sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje. Sezono pradžioje lietuvis rungtynes visada pradėdavo starto penkete, o pagrindinės jo užduotys aikštėje buvo labai aiškios – patikimai dirbti gynyboje, o puolime padėti Oklahomos superžvaigždei Russellui Westbrookui ir atsiradus progai pačiam atakuoti krepšį.

Sezonui baigiantis Domanto vaidmuo „Thunder“ schemose gerokai sumenko, iš starto penketo lietuvis buvo išstumtas, o vasarą kartu su Victoru Oladipo buvo išmainytas į Paulą George'ą ir atsidūrė „Pacers“ stovykloje.

„Pacers“ klubo prašymu, vasarą D. Sabonis skyrė ne treniruotėms su Lietuvos rinktine ir Europos čempionatui, o pasirengimui naujam NBA sezonui.