Septynioliktąjį NBA čempionų titulą iškovoję „Lakers“ dar sekmadienį pasiekė galutinį susitarimą su „Thunder“ klubu dėl mainų, kurių centre atsidūrė Vokietijos rinktinės įžaidėjas Dennisas Schroderis.

Praėjusiame sezone rezultatyviausiu nuo suolo kylančiu lygos krepšininku tapęs vokietis iš Oklahomos į Kaliforniją persikels mainais už teises į patyrusį atakuojantį gynėją Danny Greeną ir 28-ąjį jau trečiadienį vyksiančios naujokų biržos šaukimą.

Antrą vietą geriausio NBA šeštojo žaidėjo rinkimuose užėmęs Schroderis pastarajame sezone vidutiniškai rinko po 18,9 taško, 3,6 atkovoto kamuolio ir 4 rezultatyvius perdavimus per rungtynes. Karjeros pradžioje itin nestabiliu metimu iš toli pasižymėjęs įžaidėjas pernai užfiksavo geriausią asmeninį rezultatą realizuodamas 38,5 proc. mestų tritaškių.

Oklahomos klube stebėtinai efektyvų gynėjų trejetą kartu su Chrisu Paulu ir Shai Gilgeous-Alexanderiu sudaręs vokietis ne tik ženkliai pagerino savo taiklumą, bet ir tapo vienu geriausiai besiginančių „Thunder“ klubo krepšininkų.

Shai Gilgeous-Alexanderis, Dennisas Schroderis, Chrisas Paulas

Toks derinys tapo labiausiai „Lakers“ sudominusiu vokiečio žaidimo aspektu. Los Andželo organizacijos atstovai tikisi, jog Schroderis bus pajėgus puolime žaisti be kamuolio aikštėje esant LeBronui Jamesui, o pastarajam sėdus ant suolo – užimti pagrindinio atakų organizatoriaus vaidmenį.

Sprendimas įsigyti 27-erių metų vokietį buvo priimtas po to, kai klubas susitaikė, jog šio tarpsezonio metu Angelų miestą palikti gali patyręs įžaidėjas Rajonas Rondo. Tarp aktyviausiai jo paslaugomis besidominčių klubų išskiriami pagrindinio įžaidėjo ieškantys Los Andželo „Clippers“ ir patyrusio partnerio kylančiai lygos žvaigždei Trae Youngui geidžiantys Atlantos „Hawks“.

„Lakers“ mainų metu atsisveikino su trečią NBA čempiono titulą su trečiu skirtingu klubu iškovojusiu Greenu. Larry O'Brieno vardo trofėjų su San Antonijaus „Spurs“ ir Toronto „Raptors“ iškovojęs gynėjas Oklahomoje veikiausiai neliks – prognozuojama, jog sudėties perstatymo procesą pradedantys „Thunder“ sieks iškeisti krepšininką į vieną iš aukščiausius tikslus artėjančiame sezone sau kelsiančių lygos klubų.

Greeno vietą starto penkete Los Andžele turėtų užimti laisvuoju agentu tapęs Wesley Matthewsas. „Lakers“ vadovybė tikisi, jog praėjusiame sezone Milvokio „Bucks“ atstovavęs 34-erių metų krepšininkas galės atlikti Greeno aikštėje išpildytą taiklių tolimų metimų ir kibios gynybos derinio funkciją, tą padarydamas už daug mažesnės finansinės vertės kontraktą.

Wesley Matthewsas

15,5 milijono JAV dolerių ateinančiame sezone uždirbsiančio Greeno išmainymas lemia, jog „Lakers“ pasitraukė iš kovos dėl buvusio Schroderio komandos draugo Paulo mainų. Renesanso sezoną Oklahomoje išgyvenusios lygos žvaigždės kontrakto Los Andželo klubas mainų būdu be Greeno sutarties neįkąstų į susitarimą neįtraukęs Jameso ar Anthony Daviso.

Dėl antrųjų mainų susitarę Detroito ir Bruklino klubai jų dėka apsikeis jaunais, tačiau visiškai skirtingas funkcijas aikštėje atliekančiais krepšininkais. „Nets“ ekipa pasipildė antrąjį sezoną lygoje užbaigusiu atakuojančiu gynėju Bruce'u Brownu, vertinamu dėl savo gynybinių sugebėjimų.

Po 8,9 taško, 4,7 atkovoto kamuolio ir 4 rezultatyvius perdavimus pastarajame sezone rinkęs 24-erių metų krepšininkas artėjančiame sezone uždirbs vos 1,6 milijono JAV dolerių, o jo įgūdžių paketas puikiai tinka klubo žvaigždžių Kyrie Irvingo ir Kevino Duranto dueto papildymui.

Priešinga kryptimi iš Bruklino išvyksta jaunasis Bosnijos ir Hercegovinos krepšinio talentas Džananas Musa. 2018-ų metų naujokų biržoje 29-u šaukimu pakviestas krašto puolėjas per pirmuosius du už Atlanto praleistus sezonus didžiąją dalį laiko praleido dukterinėje NBA G-lygoje, o pagrindinėje „Nets“ sudėtyje sužaidė vos 49 susitikimus.

Džananas Musa, Bruce'as Brownas

Pastarajame sezone bosnis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 12 minučių, per kurias spėjo rinkti po 4,8 taško ir 2,2 atkovoto kamuolio. Didžiausią nerimą kalbant apie krepšininko potencialą kelia jo taiklumo rodikliai: iš žaidimo Musa atakavo vos 37, o iš trijų taškų zonos – tik 24 proc. taiklumu.

„Pistons“ organizacija deda viltis į galimą 21-erių metų krepšininko atsiskleidimą naujame klube, o kartu su juo iš Bruklino gavo ir 2021-ų metų naujokų biržos antrojo rato šaukimą. Detroite dėl žaidybinio laiko Musa konkuruos su Luke'u Kennardu, Tony Snellu ir prancūzu Sekou Doumbouya.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)