Prieš kiek daugiau nei metus į Mineapolio klubą atvykęs Butleris naujojoje komandoje turėjo tapti ilgalaikiu ekipos lyderiu bei pagrindiniu vyriausiojo trenerio Tomo Thibodeau ginklu. Nors buvusios „Bulls“ žvaigždės vedami vilkai po keturiolikos metų pertraukos prasibrovė į atkrintamąsias varžybas, šeimyninė laimė šalčiausioje JAV valstijoje truko neilgai.

Likus vos savaitei iki treniruočių stovyklos pradžios Butleris informavo klubo valdžios atstovus apie savo norą būti išmainytam į kitą klubą. Nepaisant Thibodeau įkalbinėjimų likti „Timberwolves“ gretose bei viešų pareiškimų, jog organizacija nežada iškeisti svarbiausio savo krepšininko, klubo savininkas Glenas Tayloras paragino savo pavaldinius tučtuojau ieškoti naujos komandos nepatenkintam krepšininkui.

Kas privedė žvaigždę prie tokio radikalaus sprendimo ir kur gali pakrypti jo karjera? Tarp pagrindinių potencialių „Timberwolves“ mainų partnerių šiuo metu minimi ir aktyvų susidomėjimą jo paslaugomis pademonstravę Pietryčių diviziono klubai.

Tiek Majamio „Heat“, tiek Vašingtono „Wizards“ praėjusiame sezone nenumalšino savo pergalių alkio. Abi komandos žygį atkrintamosiose varžybose baigė jau pirmajame jų etape. Ar Butlerio atvykimas pakeltų kurį nors iš šių klubų į aukštesnį lygį ir kokią kainą organizacijos gali sumokėti už kitą vasarą laisvuoju agentu tapsiantį krepšininką?

Potencialūs mainai šiame sezone laukia ir vidutiniokų statuso metai iš metų neatsikratančių Šarlotės „Hornets“. Kurie komandos krepšininkai tikisi šiais metais grįžti į praeityje išgyventus šlovingiausius laikus, o kurie žaidėjai turėtų sunerimti dėl savo ateities Šiaurės Karolinos valstijos klube?

Į panašius klausimus sau atsakyti turės ir juodžiausią periodą klubo istorijoje išgyvenantys Orlando „Magic“. Aaronas Gordonas, Mo Bamba ir Jonathanas Isaacas šiandien Floridoje yra laikomi kertiniais organizacijos ateities žaidėjais, bet ar jų žaidimo stiliaus skirtumai bei panašumai leis šiam trejetui efektyviai rungtyniauti kartu?

Turbūt mažiausiai dilemų visoje lygoje išspręsti turės į aukštą kitų metų naujokų biržos šaukimą nusitaikę Atlantos „Hawks“. Naują trenerį Lloydą Pierce'ą šios tarpsezonio metu pristačiusi organizacija šiame sezone sąmoningai murkdysis NBA dugne, tačiau jos ateitis atrodo pakankamai šviesiai.

Visos šios temos bei atsakymai į išvardintuosius klausimus lygos sirgalių laukia naujoje #PirmadienįPenktą laidoje.