Įpusėjus reguliariam sezonui „Keltų“ sąskaitoje buvo 18 pergalių, 21 nesėkmė ir niūrios perspektyvos, tačiau antroje čempionato dalyje Masačusetso atstovai spurtavo 33-10 ir striktelėjo net į antrą Rytų konferencijos poziciją.

O startavus iš jos atkrintamosiose varžybose 4:0 buvo pranokti Bruklino „Nets“, 4:3 palaužti Milvokio „Bucks“ ir 4:3 įveikti Majamio „Heat“.

Daug žadančiai „Celtics“ pradėjo ir NBA finalą, kurį pasiekė pirmą kartą nuo 2010-ųjų. San Fransiske laimėtas jau pirmasis susitikimas ir perimta serija kontrolė (1:0, 2:1), o ketvirtame mače Bostono „TD Garden“ arenoje likus žaisti penkias minutes pirmauta 94:90 ir jau užuosta persvara serijoje 3:1. Tačiau paskutinių 300 sekundžių metu „Golden State Warrios“ vyrukams neprilyga net 3:17 ir nusileista 97:107.

Šis epizodas tapo kertiniu ir „Keltams“ finalas tarsi išslydo iš rankų – Steve'o Kerro komanduojami Kariai užtikrintai nugalėjo kitose dviejose akistatose ir triumfavo 4:2.

„Šis sezonas asmeniškai man tikrai išliks kaip pats įsimintiniausias. Pagal tai, kaip viskas prasidėjo, niekada nebūčiau galėjęs pagalvoti, kad jis taip baigsis. Esu labai dėkingas už galimybę gyvai patirti visą šią emocingą atkrintamųjų ir finalo kelionę, kurios nekeisčiau į nieką kitą pasaulyje“, – socialiniuose tinkluose brūkštelėjo „Celtics“ tarptautinis skautas Benas Matkevičius.

Jis pats pabuvojo net penkeriose iš šešerių NBA finalo rungtynių, o, bostoniečių sėkmės atveju, būtų taip pat gavęs čempionišką aukso žiedą.

Benas Matkevičius, Jaysonas Tatumas ir Marcusas Smartas

„Po šeštųjų rungtynių teko liūdėti Bostone. Pirmaujant 2:1 jautėsi, kad yra labai didelis šansas, buvo geros emocijos. Bet ketvirto mačo eigoje jau buvo matyti, kad tai jau kažkaip nebe ta pati komanda: ir klaidos pasipylė, ir jėgų trūko. Po to jau reikėjo vėl iš naujo seriją lipdyti ir, aišku, jau ne taip viskas susiklostė.

Tikrai buvo smagu dalyvauti šitame įspūdingame renginyje, o ir didžioji pergalė atrodė arti. Deja, pritrūko. Gyvenime jau tiek tų antrų vietų susirinkęs, kad nebeįdomu (juokiasi)“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ pasakojo buvęs Lietuvos rinktinės trenerio asistentas.

„Sakyčiau, kad ketvirtosios rungtynėse nulėmė visą seriją. Tas pralaimėjimas smogė psichologiškai, nes galėjome užtvirtinti tą pergalę, kurią iškovojome išvykoje, ir turėti tris šansus laimėti finalą. Po to atsirado ir nuovargis – atsiliepė tos ilgos serijos ir sunkios su „Bucks“ ir „Heat“, kurios išsekino žaidėjus, nes jie ne robotai ir jų energija ne begalinė. Klaidos ir buvo to pasekmė.

Tas pats Jaysonas Tatumas per atkrintamąsias sužaidė vos ne tūkstantį minučių, o dar negalime pamiršti ir to, kad jis dalyvavo Tokijo olimpinėse žaidynėse, tai jo sezonas išsitęsė beveik iki dešimt mėnesių. O finale „Warriors“ dar turėjo ir Andrew Wigginsą, kuris tikrai gerai gynėsi ir buvo didelis faktorius“, – pripažino jis.


Naudingiausiu finalo serijos krepšininku (MVP) pirmą kartą karjeroje vienbalsiai tapo 34-erių metų Stephenas Curry. Jis finale kas vakarą šveitė vidutiniškai net po 31,2 taško.

Įstabiai pasirodęs S. Curry ne tik prisijungė prie tokių bent keturis NBA žiedus ir du reguliariojo sezono MVP turinčių lygos legendų kaip Billa Russellas, Kareemas Abdul-Jabbaras, Magicas Johnsonas, Michaelas Jordanas, Timas Duncanas ir LeBronas Jamesas, bet ir pakurstė diskusijas apie tai, ar jis jau įsiveržė tarp visų laikų TOP-10 planetos krepšininkų.

„Stephas dar labiau pakėlė savo kartelę ir parodė, kad tikrai yra vienas geriausių žaidėjų pasaulyje. Nėra ką ir kalbėti – jis ištraukė jų komandą. O reitinguoti nelabai galiu, nes tas eras sunku sulyginti – krepšinis jose skirtingas.

Taip, jis tikrai pakeitė tą požiūrį į krepšinį – ir ne tik NBA lygoje, o visame pasaulyje. Jis parodė, kiek daug gali metikai ir kaip galima mėgautis žaidimu.

Dėl to iš esmės po finalo gal kažkiek ir pikta bei liūdna, bet „Warriors“ tikrai nusipelnė laimėti čempionatą ir čia nieko daugiau negalima pasakyti. Jie buvo verti tokio žygio“, – kepurę prieš naujuosius čempionus nukėlė B. Matkevičius.


Jis įtemptai ruošiasi jau šią savaitę vyksiančiai NBA naujokų biržai, kurioje „Celtics“ ekipai priklausys tik vienas šaukimas antrame rate – 53-iasis.

„Mes esame labai patenkinti savo sudėtimi. Tiesiog reikia žiūrėti, kaip dar šiek tiek pagerinti suoliuką ir pagilinti rotaciją, kad galėtume suteikti daugiau poilsio savo lyderiams“, – sakė lietuvis.

Beje, pagal pirmines lažybininkų pateikiamas kito NBA sezono prognozes favoritais vėl įvardijami „Warriors“ ir „Celtics“. Po jų rikiuojasi Bruklino „Nets“, Los Andželo „Clippers“ ir „Bucks“.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją