Šeštoje-septinoje oficialaus NBA reitingo vietoje pozicionuojamas lietuvis pasirūpino tuo, kad naktį iš sekmadienio į pirmadienį vykusiose rungtynėse, kurias transliavo nacionalinė JAV televizija, jį įsidėmėtų dar daugiau žiūrovų.

D. Sabonis Los Andžele per 36 minutes pasižymėjo 17 taškų (7/16 dvitaškiai, 0/1 tritaškių, 3/4 baudos), 15 atkovotų ir 3 perimtais kamuoliais bei 12 rezultatyvių perdavimų, o „Kings“ 123:107 pranoko turnyro lentelės kaimynys Los Andželo „Clippers“, kurie į neseniai nuvilnijusias „Visų žvaigždžių“ rungtynes delegavo net du žaidėjus.

Nors vienas jų – Paulas George'as – šį kartą nežaidė, kitas – Kawhi Leonardas – kaip tik ir dalinasi 6-7 vietas NBA MVP reitinge su Domantu.

Be kvietimų į šių metų „Visų žvaigždžių“ savaitgalį likę De'Aaronas Foxas ir D. Sabonis dar kartą parodė tokio sprendimo absurdiškumą.

D. Foxas sušveitė 33 taškus (12/18 dvitaškių, 0/4 tritaškių, 9/10 baudos), o visoje lygoje pirmaujantis D. Sabonis įsirašė jubiliejinį, jau 20-ąjį, trigubą dublį sezone.

Tai per visą NBA istoriją yra pavykę padaryti tik šešiems kitiems krepšininkams: Oscarui Robertsonui, Russellui Westbrookui, Wiltui Chamberlainui, Nikolai Jokičiui ir Jamesui Hardenui.


„Tai – jau 20-asis Domo trigubas dublis šiais metais. Vaikinai, yra tik vienas, du, trys, keturi, penki, šeši kiti tai pasiekę žaidėjai ir visi jie – Šlovės muziejaus nariai. Liūdnoji viso to dalis yra ta, kad šis istorinius skaičius renkantis žmogus net nesulaukė kvietimo į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes“, – pareiškė treneris Mike'as Brownas.

„Manau, kad žmonės turėtų būti apšalę nuo to, ką jis išdarinėja. Fiksuoti praktiškai trigubo dublio vidurkį sezonu yra tikrai sunku“, – antrino D. Foxas.

Pats Domantas, žinoma, lietuviškai kuklinosi.

„Garbė būti minimam šalia visų tų legendinių vardų. Aš tiesiog stengiuosi žaisti teisingai. Esu aukštaūgis, taigi turiu kovoti dėl kamuolių ir pataikyti savo metimus. Taip pat mėgstu dalinti perdavimus. Kaskart kai žengiu į aikštelę, žaidžiu kietai“, – sakė jis.

Pagirtinai Los Andžele grūmęsis D. Sabonis išsiskyrė ir keliais įspūdingais momentais: vienoje atakoje jis galingai sugrūdo kamuolį iš viršaus per Ivicą Zubacą, o kitame išpuolyje sugebėjo nusiimti atšokusį kamuolį sėdėdamas ant žemės.

Pirmasis pateko ir į tradicinį gražiausių dienos NBA epizodų TOP-10 rinkinį, kuriame užėmė antrą vietą. Aukščiau už triuškinantį lietuvio dėjimą atsidūrė tik Vašingtono „Wizards“ puolėjo Richauno Holmeso skrydis.

Naktį iš pirmadienio į antradienį „Karaliai“ turės puikią progą pratęsti gerą savo atkarpą, kai namuose priims Majamio „Heat“ kolektyvą.

Floridos atstovams dėl per mačą su Naujojo Orleano „Pelicans“ kilusio masinio apsistumdymo negalės padėti lygos suspenduoti Jimmy Bulteris, Nikola Jovičius ir Thomasas Bryantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją