Tai buvo saldus revanšas už skaudžiausią „Pelikanų“ sezono nesėkmę Los Andžele, kuomet „Lakers“ pirmą kartą surengtos NBA taurės pusfinalyje gruodžio pradžioje varžovus nušlavė net 133:89.

Gruodžio 30-ąją savo 39-ąjį gimtadienį minėjo LeBronas Jamesas, tačiau jo gimtadienio vakarą sugadino nesėkmė Minesotoje (106:108), o kelionė ir skrydis į Naująjį Orleaną nepridėjo papildomų jėgų komandai paskutinėse metų rungtynėse.

„Pelikanų“ arenoje L. Jamesas pelnė 34 taškus, Anthony Davisas pridėjo 20 taškų ir 10 atkovotų kamuolių, tačiau „Lakers“ lyderiai pristigo komandos draugų pagalbos.

„Žinoma, turime taisytinų dalykų ir privalome tobulėti. Nesame iš tų komandų, kurioms patinka vytis varžovus. Šiemet daug kartų buvome tokioje padėtyje.

Praėjusios nakties skrydis, žinoma, nepadėjo mums. Į viešbutį atvykome 3:45 val. nakties. Tad tai buvo sunki diena bandant persigrupuoti ir pasirengti rungtynėms. Tačiau džiaugiuosi, kad galėjau žengti į aikštę ir tiesiog padėti komandai“, – teigė L. Jamesas, žaidęs su gripo simptomais.

Tai buvo trečias kartas sezone, kuomet nugalėtojų gretose komandos lyderių trejetas – Zionas Williamsonas, Brandonas Ingramas ir CJ McCollumas – pelnė po 20 ir daugiau taškų.

Jonas Valančiūnas per 25 minutes prie pergalės pridėjo 13 taškų, taip pat atkovojo 8 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė kamuolį, blokavo varžovo metimą, kartą prasižengė.

„Pelicans“ Vakaruose – 7-i, „Lakers“ – 9-a. Pirmąsias rungtynes 2024-aisiais „Pelicans“ žais sausio 3 d. namuose prieš Bruklino „Nets“.

„Pelicans“: Zionas Williamsonas ir Brandonas Ingramas po 26, CJ McCollumas 22 (9 rez.p.), Herbertas Jonesas ir Jonas Valančiūnas po 13 taškų.

„Lakers“: LeBronas Jamesas 34 (12/24 iš žaidimo), Anthony Davisas 20 (10 atkov. k.), Austinas Reavesas 20 (9 rez.p.) taškų.

Jonas Valančiūnas, Anthony Davis

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją