Pirmą kartą šį mėnesį pralaimėjusiųjų gretose trenerio sprendimu nerungtyniavo Mindaugas Kuzminskas. Lietuvis buvo pasiruošęs pasirodyti aikštėje, tačiau vyriausiasis ekipos treneris Jeffas Hornacekas šiąnakt rėmėsi kitų atsarginių krepšininkų – Lance‘o Thomaso, Kyle‘o O‘Quinno, Chassono Randle‘o, Justino Holiday ir Rono Bakerio – paslaugomis.

Trečią pralaimėjimą iš eilės patyrusiai „Knicks“ ekipai latvis Kristapas Porzingis surinko 19 taškų (7/16 met., 2/6 trit., 3/4 baud.), 10 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvius perdavimus ir net 5 blokus, tačiau prarado 4 kamuolius ir rungtynių nebaigė dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito.

Arenos šeimininkai šiose rungtynėse pagerbė prieš 20 metų žuvusį reperį Christopherį „Notorious B.I.G.“ Wallace‘ą. Ilgosios pertraukos metu arenos palubėje atidengtas iš Bruklino kilusio muzikanto atminimą įamžinantis memorialinis plakatas, o rungtynėse lankėsi būrys Bigio giminaičių ir bendražygių.

Pirmoje rungtynių pusėje Bruklino vyrai puikiai atakavo iš toli – tikslą pasiekė net 14 iš 20 „Nets“ atliktų tolimų metimų, o vidurio puolėjas Brookas Lopezas sumetė pirmus šešis savo mestus tritaškius.

Fantastiškai susiklosčiusias rungtynes šeimininkai užbaigė sumažinę apsukas antroje dalyje, tačiau pataikę 19 iš 38 tritaškių.

Po ilgosios pertraukos šeimininkų persvara pasiekė net 22 taškus, tačiau „Knicks“ pakilo į šturmą ir ketvirtame ketvirtyje priartėjo prie varžovų. Ekipas skyrė tik 5 taškų atstumas, tačiau tuomet savo žodį tarė Bruklino įžaidėjas Jeremy Linas, pataikęs tolimą metimą bei dvitaškį su pražangą ir įtvirtinęs pirmąją „Nets“ pergalę savo arenoje 2017-ais kalendoriniais metais.

„Nets“: Brookas Lopezas 25 (6/9 trit.), Rondae Hollis-Jeffersonas (11 atk. kam.) ir Trevoras Bookeris (9 atk. kam.) po 14, Jeremy Linas ir Caris LeVertas po 13, Quincy Acy 12 (4/4 trit.), Isaiah Whiteheadas 10 taškų.

„Knicks“: Carmelo Anthony 27 (10/26 met.), Kristapas Porizngis 19 (10 atk. kam., 5 blk.), Derrickas Rose‘as 17, Courtney Lee 15, Lance‘as Thomasas 13 taškų.

Bruklino klubas pasiekė pirmąją šio sezono pergalę prieš tame pačiame divizione rungtyniaujančią ekipą („Knicks“, „Celtics“, „76ers“ ar „Raptors“) po dešimties pralaimėjimų iš eilės.