Pagrindinių nakties įvykių duetą pradėjo tritaškių konkursas, kuriame absoliučiu favoritu laikytas pernykštis nugalėtojas Klay‘us Thompsonas prisijungė prie Kyle‘o Lowry, C.J. McCollumo, Nicko Youngo bei Wesley Matthewso ir iš kovos pasitraukė jau po pirmojo etapo. „Golden State Warriors“ snaiperiui iki finalo pritrūko vos vieno tikslaus metimo.

Finale pirmas į mūšį pakilo lygos čempionas Kyrie Irvingas. 2013-ųjų metų tritaškių konkurso nugalėtojas sumetė 20 taškų ir paliko vilties savo varžovui išplėšti pergalę. Hjustono „Rockets“ snaiperis Ericas Gordonas dvidešimtą tašką pelnė priešpaskutiniu metimu, tačiau prametė paskutinįjį dryžuotą kamuolį ir finalistai susitiko konkurso pratęsime.

Visgi papildomu bandymu pirmasis atakavęs K. Irvingas nuleido kartelę ir surinko 18 taškų, o E. Gordonas išlaikė finalo tempą ir sumetęs dar 21 taškų tapo 2017-ųjų metų NBA tritaškių konkurso nugalėtoju.

E. Gordono pergalė buvo itin simboliška – gynėjas pastaruosius penkis sezonus praleido Naujojo Orleano „Pelicans“ klube ir šio savaitgalio įvykių veiksmo vieta tapusią „Smoothie King Center“ areną vadino savo namais. Šią vasarą Luizianos valstiją palikęs krepšininkas vietinių sirgalių buvo pasitiktas švilpimu.

Išmestų ir pataikytų tritaškių rekordus šiame sezone gerinantis „Rockets“ klubas pagaliau į savo istorijos metraščius įrašė pirmąjį tritaškių konkurso nugalėtoju tapusį ekipos atstovą, o Ericas Gordonas nustebino nemažą dalį NBA sirgalių, šiąnakt besitikėjusių jo bendrapavardžio pergalės kitame konkurse.

Visgi po traumos sveikstantis Aaronas Gordonas nė iš tolo nepriminė vieno šokliausių lygos krepšininkų reputaciją turinčio žaidėjo ir sensacingai nepateko į dėjimų konkurso finalą.

Pirmajame etape iš tolimesnės kovos krito ir Los Andželo „Clippers“ aukštaūgis DeAndre Jordanas, o lemiamame raunde į tarpusavio dvikovą stojo Glennas Robinsonas III iš Indianos „Pacers“ ir lygos naujokas Derrickas Jonesas iš Finikso „Suns“.

Po jau dabar legendiniu vadinamo praėjusių metų konkurso šiųmetinis finalas atrodė blankus ir nykokas. Abu krepšininkai ne sykį kartojo nepavykusius bandymus įdėti kamuolį į krepšį, o nugalėtojo titulą galiausiai nuskynė G. Robinsonas.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį NBA sirgalių laukia paskutinysis šių metų šventinio savaitgalio reginys – „Visų žvaigždžių“ rungtynės tarp geriausių Rytų ir Vakarų Konferencijų krepšininkų.