Vietos tarp ryškiausių 24 krepšininkų netikėtai neatsirado geriausią sezoną karjeroje žaidžiandžiam tris kartus šio mačo dalyviui Domantui Saboniui iš Sakramento „Kings“ (27-19), kurie Vakarų konferencijoje žengia penkti.

30 lygos trenerių sprendimu, atsarginiais Vakaruose išrinkti Stephenas Curry (San Fransisko „Golden State Warriors“, 20-24), Anthony Davisas (Los Andželo „Lakers“, 24-25), Devinas Bookeris (Finikso „Suns“, 28-20), Paulas George'as ir Kawhi Leonardas (abu – iš Los Andželo „Clippers“, 31-15) ir Karlas-Anthony Townsas bei Anthony Edwardsas (abu – iš Minesotos „Timberwolves“, 34-14).

Jie prisijungs prie savo konferencijos komandos starto penketo, kurį sudarys Luka Dončičius (Dalaso „Mavericks“, 26-22), Shai'us Gilgeousas-Alexanderis (Oklahomos Sičio „Thunder“, 33-15), LeBronas Jamesas („Lakers“, 24-25), Kevinas Durantas („Suns“, 28-20) ir Nikola Jokičius (Denverio „Nuggets“, 31-15).


D. Saboniui prasibrauti tarp dvylikos geriausiųjų Vakaruose nepadėjo net demonstruojamas įspūdingas žaidimas bei renkama rekordinė asmeninė statistika.

Domas šį sezoną NBA arenose jau yra užfiksavęs 13 trigubų dublių ir pagal tai minimaliai nusileidžia tik dukart lygos MVP N. Jokičiui (14).

Tą patį Nikolą lyderiaujantis lietuvis lenkia pagal dvigubus dublius, kurių yra sukaupęs jau 42 (29 iš jų – iš eilės). Tai yra tiek pat, kiek ir visų laikų „Kings“ vieno sezono rekordas, ilgus metus priklausęs legendiniam Oscarui Robertsonui (29).


Domas taip pat toliau tvirtai pirmauja visoje NBA pagal atkovojamus kamuolius (vid. po 13), rikiuojasi septintas tiek pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 8), tiek pagal pataikymą iš žaidimo (vid. 61,6 proc.), tiek ir pagal naudingumą (vid. 32,4 balo) bei pelnytai yra minimas netgi tarp šio sezono MVP kandidatų.

Nepatekimas į „Visų žvaigždžių“ savaitgalį jam – dvigubai skaudus: pirmiausia, D. Sabonis negaus savo dabartinėje sutartyje numatytos 1,3 milijono JAV dolerių premijos, o visų antra, praleis lygos fiestą, kuri vyks Indianapolyje – mieste, kur puolėjas praleido net penkerius metus (2017-2022 m.).

Rytų konferencijos ekipos atsarginiais bus Tyrese'as Maxey (Filadelfjos „76-ers“), Donovanas Mitchellas (Klivlando „Cavaliers“), Jaylenas Brownas (Bostono „Celtics“), Jalenas Brunsonas ir Juliusas Randle'as (abu – iš Niujorko „Knicks“), Paolo Banchero (Orlando „Magic“) ir Bamas Adebayo (Majamio „Heat“).

Rytiečių starto penketą užpildys Tyrese'as Haliburtonas (Indianos „Pacers“), Damianas Lillardas ir Giannis Antetokounmpo (abu – iš Milvokio „Bucks“), Jaysonas Tatumas („Celtics“) ir Joelis Embiidas („76-ers“).

Tiesa, abiejų komandų sudėtyse dar gali būti pasikeitimų. Šiuo metu daugiausiai klaustukų kelia traumuotų J. Randle'o ir J. Embiido sveikata, susižeidęs yra ir L. Dončičius. Taigi šiokių tokių šansų dar turi ir tie, kurie liko pirmi už brūkšnio, įskaitant ir D. Sabonį.

NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginiai vyks vasario 16-18 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)