Prieš porą dienų NBA arenose 70 taškų ribą pasiekė ir Joelis Embiidas, o apie taip pat šią savaitę po 62 taškus sušveitusius Karlą-Anthony Townsą ir Deviną Bookerį neverta nė išsiplėsti.

Į 60 taškų per mačą pelnytų taškų zoną šiemet jau spėjo įžengti ir Giannis Antetokounmpo (64), o 50-ukininkų gretos dar gausesnės – prie tų pačių Giannio (54), D. Bookerio (52), J. Embiido (51 ir 50), L. Dončičiaus (50), prisijungė ir Zachas LaVine'as (50), Jalenas Brunsonas (50) bei Tyrese'as Maxey (50). Tik vieno taškelio iki simbolinės žymos pritrūko Desmondui Bane'ui (49), trijų – Domanto Sabonio komandos draugui Keeganui Murray'ui (47).

Pusšimčio taškų pasirodymai jau tapo įprasta NBA kasdienybe ir vis rečiau stebina krepšinio gerbėjus. Kai kurie jų netgi svarsto, kad atėjo laikas atsisakyti „Visų žvaigždžių“ rungtynių, kadangi jas galima pamatyti praktiškai kiekvieną naktį.

Ši savaitė yra pirmoji per visą 77-uosius metus skaičiuojančios NBA lygos istoriją, kai per penkias dienas keturi skirtingi žaidėjai sumetė 60 ar daugiau taškų.

Be to, jei per beveik 60 metų tarp 1964 ir 2022-ųjų buvo užfiksuoti tik keturi atvejai, kai kažkam pavyko sukaupti 70 taškų, tai tie patys keturi nutiko per paskutines 390 dieną – pernai po 71 tašką suvertė ir Damianas Lillardas bei Donovanas Mitchellas.

Kas gi lemia tokią beprotišką taškų pasiutpolkę ir ar dar daug liko laukti, kol kuri nors žvaigždė pasieks Kobes Bryanto 81-o taško kartelę, o gal ir peržengs Wilto Chamberlaino šimtą?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją