„Neabejoju, kad pirmuosius metus eisiu į restoranus išgerti vyno ir gerai pavalgyti“, – kalbėjo D. Nowitzkis, planuodamas savo ateitį be krepšinio kamuolio.

2018 metais po 20 sezonų NBA lygoje 213 cm ūgio vokietis planuoja kabinti sportbačius ant vinies. Vokietija laukia savo krepšinio žvaigždės išskėstomis rankomis, tačiau D. Nowitzkis į tėvynę grįžti neketina.

„Galvoju, kad liksime JAV. Aš čia jau gyvenu 20 metų, mano žmona – 10. Abu vaikai turi amerikietiškus pasus. Veikiausiai niekur iš čia neišvyksime“, – kalbėjo jis.

D. Nowitzkis po dvejų metų draugystės 2012 metais vedė Jessicą Olsson, švedų dvynių futbolininkų Martino ir Marcuso seserį. Dalase pora po metų susilaukė dukros, o 2015 metais – sūnaus. JAV pasą gavęs D. Nowitzkis išlaikė ir Vokietijos pilietybę.

NBA žvaigždė neatsisako padėti Vokietijos krepšinio federacijai: „Kai baigsiu karjerą, pasidalinsiu patirtimi, galėsime bendradarbiauti ir pamėginti sukurti dar gražesnę Vokietijos krepšinio ateitį“.

Puolėjas nuolat pabrėžė kalbėdamas, kad neketina imtis trenerio darbo. Jam daug mielesnės patarėjo ar asmeninio trenerio pareigos. Tokios, kaip jo paties patarėjo Holgerio Geschwinderio.

2016 metų liepos 27 dieną D. Nowitzkis pratęsė kontraktą su „Mavericks“ – už dvejus metus vokiečiui priklauso 50 mln. JAV dolerių atlygis.

Šį sezoną per 36 sužaistas rungtynes traumų kamuojamas krepšininkas vidutiniškai pelno po 13,6 taško ir atkovoja 6,6 kamuolio. Mažesnį taškų vidurkį (8,2) vokietis turėjo tik per pirmąjį savo sezoną NBA lygoje. Jo karjeros taškų vidurkis – 21,8.

Nuo 1998 metų „Mavericks“ marškinėlius vilktinis puolėjas su Dalaso komanda 2011 metais tapo NBA čempionu ir naudingiausiu finalo serijos žaidėju.

Jis yra 17-as žaidėjas NBA istorijoje ir pirmas europietis per karjerą peržengęs 25 tūkst. pelnytų taškų ribą.

Su Vokietijos rinktine D. Nowitzkis 2002 metais iškovojo pasaulio čempionato bronzą, o 2005 metais tapo Europos vicečempionu.