Po dviejų kėlinių atsilikti 25 taškais ir sugebėti laimėti NBA atkrintamųjų varžybų rungtynes iki šiol nebuvo pavykę nė vienai komandai per visą lygos istoriją.

Sužaidus 24 min. Klivlando krepšininkai atsiliko 49: 74, o apskritai didžiausias „Cavaliers“ taškų deficitas šiame mače buvo 26.

Sudėtingoje situacijoje atsidūrusius svečius po pertraukos į priekį ėmė tempti L. Jamesas. Komandos lyderis per trečią kėlinį pataikė 3 tritaškius, pats surinko 13 taškų, o jo įkvėpti „kavalieriai“ ketvirtį laimėjo 18 taškų ir visiškai apkarpė varžovų turėtą persvarą.

Ketvirtajame kėlinyje čempionai apsukų nemažino ir patiesė ant menčių demoralizuotus varžovus, nors aikštėje nė minutės nepraleido kiti du „didžiojo trejeto“ nariai – Kyrie Irvingas ir Kevinas Love'as.

L. Jameso žvaigždė šiame mače žibėjo visu ryškumu. „Karalius“ į savo sąskaitą įsirašė trigubą dublį – iš viso pelnė 41 tašką (14/27 metimų), atkovojo 13 kamuolių ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų.

Trigubą dublį pelnydamas 30 taškų atkrintamosiose varžybose L. Jamesas atliko devintą kartą ir pagal šį statistinį faktą tapo NBA rekordininku. LeBronas pralenkė 8 tokius trigubus dublius per karjerą atlikusi Oscarą Robertsoną.

Šiame mače L. Jamesas pelnė pats arba perdavimais prisidėjo prie 73 savo komandos taškų ir tai yra pats didžiausias tokio tipo skaičius jo karjeroje.

Ne ką mažiau įspūdingai pralaimėjusiųjų gretose žaidė Paulas George'as, taip pat surinkęs trigubą dublį – 36 taškai (10/28 metimų), 13 atkovotų kamuolių, 15 rezultatyvių perdavimų.

Pažymėtina, kad du žaidėjai per vienas NBA atkrintamųjų varžybų rungtynes po trigubą dublį ir 30 pelnytų taškų surinko tik antrą kartą istorijoje – tai padaryti dar 1970-aisiais yra pavykę Waltui Frazierui ir Kareemui-Abdul Jabbarui.

Ketvirtosios ir galbūt paskutinės serijos rungtynės taip pat bus žaidžiamos Indianapolyje.

Primename, kad Rytų konferencijos reguliariajame sezone „Cavaliers“ užėmė 2-ąją, o „Pacers“ – 7-ąją vietas.

„Cavaliers“: Lebronas Jamesas 41, J. R. Smithas 13, Channingas Frye 13, Kyrie Irvingas 13, Kevinas Love'as 13, Kyle'as Korveris 12 taškų.

„Pacers“: Paulas George'as 36, Jeffas Teague 15, Lance'as Stephensonas 13, Kevinas Seraphinas 11, Thaddeus Youngas 11 taškų.

Išsamią mačo statistiką galite rasti čia.

Mike'as Conley

Tuo metu Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijoje tarp San Antonijaus „Spurs“ ir Memfio „Grizzlies“ intriga ir vėl gyva.

Trečiose rungtynėse Memfyje „grizliai“ iškovojo pergalę 105:94 (21:21, 29:25, 31:17, 24:31) ir sumažino atsilikimą serijoje iki 1-2.

Lemiamu tapo trečiasis mačo kėlinys, kuriame Mike'o Conley vedami šeimininkai sugebėjo galutinai perimti iniciatyvą ir susikrauti dviženklę persvarą.

Apskritai dviženklį taškų skaičių pelnė 4 iš 5 „Grizzlies“ starto penketo žaidėjų. Per 48 min. šeimininkai suklydo vos 5 kartus, kai varžovai prarado 12 kamuolių.

Ketvirtosios serijos rungtynės vėl bus žaidžiamos Memfyje.

Primename, kad „Spurs“ Vakarų konferencijos reguliariajame sezone užėmė 2-ąją vietą, o „Grizzlies“ ekipa finišavo 7-ą.

„Grizzlies“:
Mike'as Conley 24, Zachas Randolphas 21, Marcas Gasolis 21, Jamesas Ennisas III-asis 12, Wayne'as Seldenas 10 taškų.

„Spurs“: Kawhi Leonardas 18, LaMarcusas Aldridge'as 16, Kyle'as Andersonas 15, Patty Millsas 11, Jonathonas Simmonsas 10 taškų.

Išsamią mačo statistiką galite rasti čia.