Kito buvusio NBA žaidėjo Scoto Pollardo radijo laidoje dalyvavęs Barkley išgirdęs klausimą apie Finikso klubo laukiantį pasirinkimą nevyniojo žodžių į vatą. „Turėtum būti idiotas, kad pirmuoju šaukimu nepasirinktum Aytono“, – rėžė keturis sezonus „Suns“ atstovavęs krepšininkas.

Iškalbingasis amerikietis pritaikė tik vieną epitetą Bahamų salų milžinui: „bauginantis“.

Kovoje dėl pirmojo šaukimo Aytonas varžosi su Slovėnijos krepšinio fenomenu Dončičiumi, šiame sezone nuskynusiu visą eilę aukščiausios prabos Europos trofėjų. Visgi šie pasiekimai nedaro įspūdžio skeptiškai juos vertinančiam Barkley:

„Aš nepasitikiu tarptautiniu krepšiniu. Visi kalba, kad jis tapo naudingiausiu žaidėju būdamas aštuoniolikos metų. Man tai sako, kad lygis, kuriame jis varžėsi, yra mėšlas. Niekas būdamas aštuoniolikos negali dominuoti rungtyniaudamas prieš suaugusius vyrus. Man nusispjaut, kad ir kokie blogi tie suaugę vyrai bebūtų.

Grįžkime prie NBA. Aš šitoje lygoje praleidau jau daugiau nei 30 metų. Per visą šį laikotarpį čia buvo tik vienas aštuoniolikmetis, į kurį žiūrėdamas galėjai pasakyti „o, jis tikrai geras“. Tai LeBronas Jamesas.

Žmonės pamiršta, jog kad ir koks geras buvo Kobe Bryantas, pirmais savo sezonais jis susidūrė su rimtais sunkumais. Lygiai tą patį galima pasakyti apie Keviną Garnettą.

Pabrėšiu dar vieną dalyką. Net LeBronas nedominavo grumdamasis su suaugusiais vyrais būdamas aštuoniolikos. Jis pritapo lygoje, tačiau nedominavo pirmais metais. Ir jis yra vienas iš pačių, pačių geriausių visų laikų krepšininkų. Bet net ir jis nedominavo nuo pirmų akimirkų“.

Artėjant biržos nakčiai už Atlanto galima išgirsti įvairių prognozių. Vieni ekspertai teigia, jog nederėtų nurašyti Dončičiaus galimybės pirmuoju šaukimu atsidurti „Suns“ klube, kitų nuomone, slovėnas gali iškristi net iš pirmojo penketuko.

Aktyviausiai su Europos čempionu praėjusią vasarą tapusiu talentu šiandien siejami Dalaso „Mavericks“ ir Atlantos „Hawks“ klubai, turintys atitinkamai penktąjį ir trečiąjį šaukimus.

NBA naujokų biržą startuoja šiąnakt, 2 val. Lietuvos laiku. Renginį tiesiogiai transliuos NBA League Pass platforma.