Vasario 8-ąją rungtynių tarp „Knicks“ ir „Lakers“ metu Charlesas Oakley, pasipiktinęs prastu pastarųjų metų Niujorko ekipos žaidimu, ėmė laidyti pašaipas dabartinio „Knicks“ savininko Jameso Dolano atžvilgiu.

Paprašytas nurimti ilgametis Niujorko klubo narys (1988-1998 m.) tik dar labiau įsišėlo. Nepaklausęs Philo Jacksono raginimų nuleisti garą, 203 cm ūgio Ch. Oakley susikibo su arenos apsauga – stūmė vieną iš darbuotojų. Stebint krepšininkams, amerikietis buvo areštuotas ir galų gale išvesdintas iš arenos.

Po šio įvykio J. Dolanas visam laikui uždraudė Ch. Oakley rodytis „Madison Square Garden“ arenoje, be to, abu vyrai žiniasklaidoje vienas kitą dar apmėtė purvais.

Bet A. Silveris šios situacijos taip palikti nenorėjo ir sukvietė abu vyrus į susitikimą, kuriame telefonu taip pat dalyvavo ir vienas geriausių visų laikų krepšininkų Michaelas Jordanas.

„Matyti tokias situacijas, į kurias įsivelia NBA šeimos nariai – daugiau nei nesmagu. Stengdamasis surasti tolimesnį šios istorijos kelią, lygos biure surengiau susitikimą. Tiek ponas Oakley, tiek ponas Dolanas apgailestavo dėl incidento ir vėliau sekusių komentarų bei dėl neigiamo indėlio tiek į „Knicks“, tiek į NBA įvaizdį.

Ponas Dolanas išreiškė viltį, kad ponas Oakley netolimoje ateityje į MSG areną sugrįš kaip jo svečias. Vertinu jų dviejų ir pono Jordano pastangas sprendžiant šį klausimą“, – rašoma oficialiai išplatintame NBA komisaro pranešime.