Pakeliui į pergalę A. Simonsas įveikė Obi Toppiną iš Niujorko „Knicks“ ir Cassiusą Stanley iš Indianos „Pacers“. „Įgyvendinau savo svajonę“, – kalbėjo naujasis NBA dėjimų krepšį čempionas.

Finale 21 metų 191 cm ūgio „Trail Blazers“ gynėjas laimėjo pagal naują taisyklę, vadinamą „Teisėjų pasirinkimas“. A. Simonsas ir O. Toppinas turėjo po vieną bandymą ir vietoje taškų 5 teisėjai tiesiog išrinko geresniojo vardą. A. Simonsas gavo tris balsus, O. Toppinas – du.

„Turėti galimybę atvykti į tokį renginį ir laimėti, atrodo nerealu“, – kalbėjo A. Simonsas.

Per paskutinį savo bandymą A. Simonsas pašoko kaip įmanoma aukščiau ir ketino pabučiuoti lanką prieš įkraudamas kamuolį iš viršaus. Tiesa, lūpomis jam pasiekti lanko nepavyko, tačiau kamuolį įgrūsti į krepšį pasisekė.

„Per treniruotes man niekada nepavyko pabučiuoti lanko, tačiau tikėjausi, kad šiame konkurse tai pavyks, – kalbėjo A. Simonsas. – Prieš tai mėginau įsidėti dantų apsaugą, tačiau ji netilpo. Tad norėjau tiesiog parodyti žmonės, koks mano ketinimas buvo“.

NBA „Oro karalius“ juokėsi, kad iš pradžių tai buvo tiesiog beprotiška idėja laidant visokius juokelius, tačiau vėliau į tai pradėjo žiūrėti labai rimtai.

„Pagalvojau, kodėl gi ne? Juk to dar niekas nepadarė. Tai labai unikalu ir patrauklu. Manau, tai galėtų atlikti keli žmonės – pabučiavę lanką įdėti kamuolį iš viršaus. Tai turėjo teisėjams patikti“, – sakė jis.

Per savo antrąjį dėjimą A. Simonsas apsivilko Tracy McGrady marškinėlius, taip atiduodamas legendiniam NBA žaidėjui pagarbą – pademonstravo dėjimą abiem rankomis apsisukus 360 laipsnių ore.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)