Itin silpno atsarginių žaidėjų indėlio problemą išspręsti siekianti „Jazz“ organizacija į Klivlandą išsiuntė australą Dante Exumą ir du ateities antrojo naujokų biržos rato šaukimus. „Cavaliers“ atiteks 2022-ų metų San Antonijaus „Spurs“ ir 2023-ių metų Memfio „Grizzlies“ komandų pasirinkimai.

Exumas į Jutą atvyko po to, kai „Jazz“ pasirinko gynėją aukštu penktuoju šaukimu 2014-ų metų biržoje. Visą karjerą sunkių traumų persekiojamas krepšininkas pradėjo jau šeštąjį savo NBA sezoną, tačiau per visą šį laikotarpį tesužaidė tik 215 rungtynių, kuriose pasižymėjo 5,7 taško ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais.

Šiame sezone 24-erių metų australas aikštėje pasirodė vienuolikoje susitikimų, kuriuose vidutiniškai rinko vos po 2,2 taško ir 0,6 rezultatyvaus perdavimo. Silpnas jo žaidimas prisidėjo prie to, jog Jutos klubo atsarginiai žaidėjai vidutiniškai renka vos po 27,1 taško per rungtynes ir pagal šį rodiklį lygoje užima priešpaskutinę 29-ąją vietą.

Į „Jazz“ organizaciją iš Ohajo valstijos atvyksta dvigubą JAV ir Filipinų pilietybę turintis Jordanas Clarksonas. 2019-20 metų pirmenybėse nė vieno iš 29 sužaistų mačų starto peknete nepradėjęs gynėjas renka po 14,6 taško per rungtynes ir pagal šį rodiklį tarp visų lygos atsarginių užima septintą vietą.

Geriausias sezono rungtynes Clarksonas sužaidė pastarąjį penktadienį. Klivlande vykusioje dvikovoje su Jono Valančiūno atstovaujamu Memfio „Grizzlies“ klubu krepšininkas pelnė net 33 taškus.

Ohajo ir Jutos valstijų klubų mainai nutrūkė įspūdingą tylos seriją. Pastarieji mainai NBA lygoje buvo įvykdyti dar liepos 11-ą dieną, kai Oklahomos „Thunder“ ir Hjustono „Rockets“ apsikeitė įžaidėjais Russellu Westbrooku ir Chrisu Paulu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)