Pernai dėl titulo taip pat grūmėsi būtent šios dvi komandos. Tiesa, po penkių mūšių tąkart dramatiškai triumfavo „Sparks“ ekipa. Arti to Los Andželo krepšininkės buvo ir šiemet, tačiau neišsaugojo serijoje turėtos persvaros 2-1.

Atsitiesusį „Lynx“ klubą lemiamame mače į priekį vedė Maya Moore, pelniusi 18 taškų ir po krepšiais sugriebusi 10 atšokusių kamuolių. Dar įspūdingesniu dvigubu dubliu pasižymėjo Sylvia Fowles – 17 taškų ir 20 atkovotų kamuolių.

Pastaruoju pasiekimu ji pagerino sau pačiai priklausiusį WNBA finalų rekordą. Be to, 31-erių metų aukštaūgė po finalo atsiėmė ir MVP titulą.

Vicečempionių gretose rezultatyviausia su 19 taškų buvo Candace Parker (15 atk. kam., 5 rez. perd.), 15 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus pridėjo Chelsea Gray.

„Lynx“ komanda per pastaruosius septynerius metus žaidė net šešiuose finaluose, o šis triumfas – jau ketvirtasis. Ir ne tik per šį laikotarpį, bet apskritai klubo istorijoje.

Identišku pasiekimu gali pasigirti tik jau nebeegzistuojanti Hjustono „Comets“ ekipa, laimėjusi visus savo keturis finalus (1997, 1998, 1999 ir 2000 m.).