Triuškinama persvara antrus metus iš eilės triumfavusiam graikui Gianniui Antetokounmpo, kurio jau seniai nebėra NBA atkrintamosiose, pralaimėjęs LeBronas spaudos konferencijoje atvirai susinervino paklaustas apie balsavimą, pagal kurį varžovui neprilygo net 16:85 (be to, L. Jamesą vieno rinkėjo anketoje pralenkė net ir Jamesas Hardenas).

„Tai mane užkniso – būtų mano tikrasis atsakymas. Tai mane supykdė, nes iš 101 balsavusiųjų aš gavau tik 16 pirmos vietos balsų. Tas dalykas labiausiai ir sunervino mane.

Nesakau, kad laimėtojas nenusipelnė MVP prizo, bet tai mane veda iš proto, nes per savo karjerą aš daugybę kartų finišavau antras – tiek pačiame čempionate, tiek ir MVP rinkimuose.

Į NBA lygą atėjau ne tam, kad specialiai rinkčiau apdovanojimus, o norėdamas kiekvieną dieną tapti geresniu ir suprasdamas, kad tada visa kita ateis savaime. Tačiau kai kurie dalykai nėra mano rankose, aš jų negaliu kontroliuoti ir tai mane užknisa. Balsavimas kartais būna labai keistas ir aš pradedu abejoti, ar mes tikrai žiūrime krepšinį ir jį suprantame“, – atvirai stebėjosi Lebronas.

Visą reguliarųjį sezoną itin solidžiai atrodę L. Jameso vedami „Lakers“ buvo pajėgiausi Vakaruose ir šį statusą kol kas išlaiko ir atkrintamosiose – nuo NBA Superfinalo jos skiria vos vienas žingsnis.

Todėl savo auklėtinio pasipiktinimą supranta ir vyriausiasis kaliforniečių komandos treneris Frankas Vogelis.

„Giannis turėjo puikų sezoną, negali būti jokios nepagarbos jam. Jis – didis žaidėjas, bet su tuo, ką Lebronas duoda mūsų komandai, tai yra nepalyginama. Kas vakarą grasindamas atseikėti varžovams 40 taškų per rungtynes jis pirmauja lygoje pagal rezultatyvius perdavimus ir cementuoja mūsų gynybą, taip vesdamas mūsų klubų į sėkmę. Man tai – tikrasis MVP“, – rėžė strategas.

Primename, kad antrą sezoną iš eilės NBA MVP išrinktas G. Antetokounmpo. 25-erių 211 cm ūgio Milvokio „Bucks“ žvaigždė vidutiniškai per rungtynes šį sezoną pelnė po 29,5 taško, atkovojo 13,6 kamuolio ir atliko 5,6 rezultatyvaus perdavimo.

Tiesa, tai tik menka paguoda Gianniui, mat sezono favoritais laikyti jo atstovaujami Milvokio „Bucks“ savo pasirodymą baigė jau Rytų konferencijos pusfinalyje, kur 1:4 rimčiau nepasipriešino Majamio „Heat“ ekipai, o ir tą vienintelę pergalę pasiekė be susižeidusio graiko.

Graikijos rinktinės lyderis tapo tik trečiu žaidėju NBA istorijoje, tą patį sezoną laimėjusiu ir MVP, ir geriausiai besiginančio žaidėjo apdovanojimus.

Kiti du krepšininkai buvo Michaelas Jordanas (1987-1988 metų sezonas) ir Hakeemas Olajuwonas (1993-1994 metų sezonas).

Dukart iš eilės NBA MVP yra pavykę tapti Stephenui Curry, L. Jamesui, Steve'ui Nashui, Timui Duncanui, M. Jordanui, Magicui Johnsonui, Larry Birdui, Mosesui Malone'ui, Kareemui Abdul-Jabbarui, Wiltui Chamberlainui ir Billui Russellui.

G. Antetokounmpo taip pat pateko į simbolinį geriausių žaidėjų penketuką. Be jo, ten taip pat yra Luka Dončičius, L. Jamesas, Anthony Davisas ir J. Hardenas.

MVP rinkimuose balso teisę turi 101 asmuo – kompetentingi JAV ir Kanados sporto žiniasklaidos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)