201 cm ūgio W. Unseldas žaidė vidurio puolėjo pozicijoje ir visą savo karjerą NBA praleido tuomet dar „Bullets“ besivadinusiame klube. Jame aukštaūgis debiutavo tuomet, kai „Bullets“ rezidavo Baltimorėje, o 1978-aisiais, kai klubas namų rungtynes jau žaidė Vašingtone, W. Unseldas labai stipriai prisidėjo prie to, kad komanda iškovotų savo iki šiol vienintelį NBA čempionės titulą.

W. Unseldas buvo išrinktas finalo serijos MVP – tąsyk finale „Bullets“ pranoko Sietlo „SuperSonics“.

Pažymėtina, kad jau savo debiutiniame sezone NBA 1969-aisiais W. Unseldas buvo išrinktas lygos MVP (naudingiausiu krepšininku).

Amžininkų nuomone jis yra vienas iš labiausiai neįvertintų visų laikų NBA krepšininkų, garsėjęs išskirtine savo fizine jėga ir ilgomis rankomis.

Vašingtono klubas savo ruožtu yra pagerbęs W. Unseldą į arenos palubes iškeldamas 41-ojo numerio marškinėlius.

W. Unseldas ne tik žaidė „Bullets“ komandoje – 1988-1994 m. jis buvo vyriausiuoju šios ekipos treneriu.

Kaip pranešė buvusio krepšininko šeima, W. Unseldas paskutiniais metais buvo kamuojamas įvairių ligų. Pastaruoju metu jį kamavo plaučių pneumonija.

W. Unseldas per karjerą NBA (1968-1981) penkis kartus žaidė „Visų žvaigždžių“ rungtynėse. Per 13 metų lygoje jis pelnė 10 624 taškus. Taip pat jis atkovojo net 13 769 kamuolius ir visų laikų NBA šios statistikos lyderių sąraše užima 12-ąją vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)