Krepšinio legenda mirė ketvirtadienį vakare Floridoje, vienoje iš ligoninių, į kurią buvo paguldytas dėl suprastėjusios sveikatos.

Komanda ir „Celtics“ sirgaliai arenoje tylos minute pagerbė klubo legendą prieš penktadienio rungtynes su Finikso „Suns“.

Sam Jones pagerbimas arenoje

„Samas Jonesas buvo vienas talentingiausių, universaliausių ir sėkmingiausių snaiperių per visą NBA istoriją.

Jo gebėjimas pelnyti taškus buvo neįtikėtinas, o sportinė forma – nekelianti abejonių. Neveltui jis užsitarnavo „Šaulio“ pravardę.

Esame mintimis su Jonesų šeima, liūdime dėl jo netekties ir su meile prisimename vieną didžiausių čempionų JAV sporto istorijoje“, – skelbiama „Celtics“ pranešime spaudai.

1984 metais S. Jonesas buvo įtrauktas į NBA Šlovės muziejų, o visus 12-a sezonų krepšininkas atstovavo „Celtics“ klubui.

Su juo NBA čempionu jis tapo 1959-1966 metais bei 1968 ir 1969 m. sezonais.

Krepšininkas penkis kartus rinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, o jo 24-asis marškinėlių numeris kabo „Celtics“ arenos palubėse. S. Jonesas taip pat buvo išrinktas į NBA simbolines 25-mečio, 50-mečio ir 75-mečio komandas.

Atakuojantis gynėjas per visą karjerą lygoje pelnė 15 411 taškų, vidutiniškai po 17,7 taško, taip pat atkovojo po 4,3 atšokusių kamuolių ir atliko po 2,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Sam Jones (24 Nr.)
Sam Jones
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)