40-metis amerikietis, kurio gimtieji vardas ir pavardė yra Ronaldas Williamas Artestas, pirmą kartą savo pavardę pasikeitė po 2011-ųjų sezono.

Apie tai jis prakalbo dalyvaudamas laidoje „Inside the Green Room with Danny Green“.

Profesionalo karjerą 2017-aisiais baigęs puolėjas tvirtino, kad jo pirmasis mėginimas pasikeisti pavardę dabar jam atrodo komiškai ir kvailai.

„Jau per pirmas rungtynes su nauja pavarde aš pagalvojau, kaip kvaila tai yra. Kildavau nuo suolo ir girdėdavau „Metta World Peace“. Netgi nenorėdavau nusivilkti savo apšilimo marškinėlių. Iš karto galvojau apie senosios pavardės susigrąžinimą, bet žmonės jau buvo įpratę prie naujo varianto, todėl susilaikiau.

Bet dabar, kai aš susituokiau, turėjau galimybę padaryti pakeitimų ir nuo šiol vadinuosi Metta Sanidorfas-Artesas. Tiesiog panaudojau savo žmonos ir savo senąją pavardes“, – aiškino jis.

Tuo metu, kai tapo Metta World Peace, savo pasirinkimą amerikietis komentavo taip: „Aš pasikeičiau pavardę, nes pavargau nuo Rono Artesto. Jis kėlė pyktį, piktino. Dabar žmonės, kurie nemėgsta manęs, negalės sakyti: aš nekenčiu World Peace (pasaulio taikos, – red. past.).

Vėliau, žaisdamas Kinijoje, Metta World Peace buvo sugalvojęs save vadinti „Pandos draugu“ ir netgi dėvėjo tokius marškinėlius. Kodėl? Nes jo dukra labai mėgo pandas. Anot paties krepšininko, jis turėjo ir dar keletą vairantų kaip pasivadinti, tačiau apsistojo ties pačiu logiškiausiu.

Puolėjas NBA čempionu tapo 2010-aisiais, atstovaudamas Los Andželo „Lakers“.

2004-aisiais, dar būdamas R. Artestu, jis išgarsėjo įsivėlęs į skandalingas muštynes tarp Indianos „Pacers“ ir Detroito „Pistons“ komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)