Jauniausiu 2014-ųjų metų biržoje pašauktu krepšininku tapęs Gordonas po keturių NBA praleistų sezonų vis dar tėra sulaukęs vos 22-ejų metų amžiaus. Ką tik pasibaigusios pirmenybės tapo sėkmingiausiais jo metais profesionalų krepšinyje – buvusio Vilniaus „Lietuvos Ryto“ legioneriaus Drew Gordono brolis per rungtynes vidutiniškai rinko po 17,6 taško ir 7,9 atkovoto kamuolio.

Su sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje rungtyniaujančiu krepšininku laisvųjų agentų rinkos atsidarymo išvakarėse buvo siejami Finikso „Suns“, Čikagos „Bulls“ ir Indianos „Pacers“ klubai, tačiau solidžią sutartį pasiūlę „Magic“ sugebėjo išlaikyti jaunąjį talentą savo gretose.

Išskirtiniu atletiškumu pasižymintis žaidėjas įspūdingais dėjimais pasižymi ne tik konkursuose. Šiame sezone jo artistiškumą iš arti pamatė ir tų pačių „Pacers“ gerbėjai, sulaikę kvapą po jo šuolio greitos atakos metu.

Sėkmingiausias karjeros rungtynes Gordonas sužaidė praėjusių metų spalio mėnesį, kai trečiose sezono rungtynėse į Bruklino „Nets“ krepšį sumetė net 41 tašką ir atkovojo 14 kamuolių.

Šiame sezone matytas krepšininko progresas sutapo su jo grįžimu į natūralią sunkiojo krašto puolėjo poziciją, kurią didžiąją 2016-17 metų sezono dalį Orlande užėmė Serge'as Ibaka. Visgi „Magic“ gali vėl grąžinti Gordoną į lengvojo krašto rolę, kadangi Floridos klube žaidybinių minučių skaičiaus tikėsis aukštaūgiai pastarųjų dviejų naujokų biržų šaukimai Jonathanas Isaacas ir Mo Bamba.

Organizacija tą pačią dieną atsisveikino aukštu pentuoju šaukimu 2015-ųjų metų biržoje pakviestas Mario Hezonja. 23-ejų metų kroatas sukirto rankomis su Niujorko „Knicks“ klubu. Vieno sezono trukmės sutartis krašto puolėjui atneš 6,5 milijono JAV dolerių.

Pasibaigusiojo sezono išvakarėse „Magic“ atsisakė komandos teisės pratęsti kontraktą su europiečiu ir leido jam šią vasarą tapti neapribotu laisvuoju agentu. Niujorko klubas šios sutarties dėka išlaiko finansinį lankstumą 2019-ųjų metų laisvųjų agentų rinkai, kurios metu, pasak išankstinių prognozių, „Knicks“ taikysis į šiuo metu Bostono „Celtics“ atstovaujantį Kyrie Irvingą.

Šių metų pirmenybėse Hezonja fiksavo geriausius karjeroje 9,6 taško ir 3,7 atkovoto kamuolio vidurkius, o sėkmingiausias rungtynes sužaidė gruodžio viduryje, kai dvikovoje su Detroito „Pistons“ pelnė net 28 taškus.

Į du šios vasaros klausimus atsakiusių Orlando „Magic“ vis dar laukia vienos opios problemos sprendimo paieška. Klubas prieš kelias dienas atleido negarantuotą sutartį turėjusį įžaidėją Shelviną Macką, tačiau aikštės generolų grandyje šiuo metu turi tik vieną krepšininką – D. J. Augustiną.