Vos 2 pergales per paskutines 13 rungtynių laimėjusi „Knicks“ ekipa jau svyravo ties subyrėjimo riba – imta net kalbėti apie ryškiausios komandos žvaigždės Carmelo Anthony mainus. Visgi krepšininkai susiėmė ir Bostone sugebėjo nokautuoti vieną geriausių Rytų konferencijos klubų – „Celtics“ įveikta 117:106.

„Prieš rungtynes aš jų paklausiau vienintelio dalyko: Ar jūs vis dar tikite, kad galime atsitiesti ir patekti į atkrintamąsias?, – pasakojo treneris Jeffas Hornacekas. – Ir jie atsakė „žinoma, kad tikime“. Buvo smagu tai girdėti.“

„Tai buvo labai svarbi pergalė. Mes sugebėjome atsiriboti nuo visko, kas pastaruoju metu supa komandą, – džiaugėsi C. Anthony. – Visą dėmesį sukoncentravome krepšiniui ir pergalei. Susivienijome ir žaidėme kaip vienas kumštis – visų indėlis į pergalę buvo labai svarbus.“

Bet „Knicks“ komandą pastaruoju metu blaško ne tik nesėkmės, dėl kurių rūbinėje tvyrojo ne pati geriausia nuotaika, bet ir traumos. Bostone žaisti negalėjo net trys starto penketo nariai: Kristapas Porzingis kankinasi dėl skaudančios kairiosios kojos achilo sausgyslės, o Joakimas Noah – kairiojo kelio.

Tuo metu Lance'as Thomasas, kuriam po Jono Valančiūno smūgio alkūne skilo akiduobės kaulas, vis dar laukia, kol jam bus pagaminta veido kaukė. Visgi amerikiečio trūkumą tobulai užglaisto M. Kuzminskas.

Antrą mačą iš eilės starto penkete pradėjęs 205 cm ūgio puolėjas vėl buvo vienas rezultatyviausių „Knicks“ gretose – per 28 minutes pelnė 17 taškų ir po krepšiais sugriebė rekordinius 6 kamuolius.

„Vyrukai buvo pasiruošę: žengė Kūz, žengė atsarginiai – jie visi buvo ypatingai efektyvūs per aikštelėje praleistas minutes“, – savo kolegas gyrė C. Anthony, o štai pats Kūzia, kalbėdamas apie savo žaidimą, tradiciškai išliko kuklus.

„Kai kiti žaidėjai mane randa laisvą, aš tiesiog metu, o jeigu neranda, tai tiesiog kovoju – toks mano žaidimas, – plačiai šypsodamasis žurnalistei aiškino lietuvis.

– Komandoje trūko svarbių žaidėjų, o likę vyrukai kovėsi už juos. Iš tikrųjų džiaugiuosi, kad ir gerai žaidėme, ir pagaliau laimėjome. Nes anksčiau demonstruodavome tikrai puikų žaidimą, bet vis tiek pralaimėdavome.“

Sausio mėnesį mūsiškis rungtyniauja tiesiog fantastiškai: per 21 aikštelėje praleistą minutę renka po 11,4 taško, atkovoja 2,9 kamuolio ir atlieka 1,2 rezultatyvaus perdavimo, o iš žaidimo atakuoja pavydėtinu 52,6 proc. taiklumu.

M. Kuzminsko indėliu itin džiaugėsi ir „Knicks“ rungtynes apžvelgiantys ekspertai, o buvęs krepšininkas Wally Szczerbiakas netgi pabrėžė, kad net ir sugrįžus traumuotiems žaidėjams, treneris vis tiek turėtų remtis lietuviu.

„Man patinka jį matyti starto penkete – Kuz puikiai žaidžia su Carmelo: šie du vyrukai gerai supranta vienas kitą. Be to, Carmelo patinka žaisti su žaidėjais, kurie juda aikštėje ir kerta link krepšio – taip jis gali rasti žmonių laisviems metimams, kai gynyba koncentruojasi ties juo. Kaip ir sakiau anksčiau, jeigu „Knicks“ nori ką nors pasiekti šiais metais, jie turi remtis Kuzminsku“, – neabejojo 1999 metų 6-asis NBA naujokų biržos šaukimas.

Kad M. Kuzminskas vertesnis vietos starto penkete, socialiniuose tinkluose neabejoja ir „Knicks“ sirgaliai. O ar analitikų ir fanų nuomonė bus išgirsta – sužinosime jau artimiausiomis dienomis.

Mindaugo Kuzminsko statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)