Europos krepšinio čempionatui besiruošiančio ir sezono pabaigoje vykusio susitikimo su tuometiniu klubo vadovu Philu Jacksonu nepraleidusio M. Kuzminsko teigimu, K. Porzingis nenori palikti „Knicks“ klubo.

Kartu Niujorko ekipoje rungtyniaujančių Baltijos šalių krepšininkų atstovaujamos Europos rinktinės jau šį savaitgalį susirems draugiškame susitikime, tačiau vyriausiems komandų treneriams sukant galvas dėl galutinių rinktinių sudėčių Mindaugas ir Kristaps šias rungtynes gali stebėti iš šalies.

Tačiau kai rugpjūčio 19-ąją Lietuva ir Latvija dar sykį stos į tarpusavio akistatą joje gali dalyvauti ne tik atitinkamų rinktinių lyderiai, bet ir iš tribūnų susitikimą stebėti planuojantys „Knicks“ atstovai: vyriausias treneris Jeffas Hornacekas ir naujasis generalinis vadybininkas Scottas Perry.

Jaunieji Niujorko legionieriai šią vasarą kartu praleido išties nemažai laiko. „Knicks“ sirgalius taikliais tritaškiais debiutiniame sezone džiuginęs ir serenadų „Kūūūz“ „Madison Square Garden“ arenoje sulaukęs M. Kuzminskas birželio viduryje savaitę praleido Latvijoje, kur dalyvavo K. Porzingio rengiamoje jaunųjų talentų stovykloje ir kasdien treniravosi su aukštuoju komandos draugu.
Mindaugas Kuzminskas ir Kristapas Porzingis

Liepos 6-ąją jau Porzingis lankėsi Lietuvoje vykusiose Kuzminsko ir jo ilgametės draugės Eglės vestuvėse.

Telefonu atsakinėdamas į mano klausimus lietuvis apie K. Porzingį teigė: „jis visai neblogas šokėjas. Didžiausia vestuvinė dovana, kokią jis man galėjo įteikti, buvo jo atvažiavimas į mūsų šventę“.

Organizacijai atsisveikinus su P. Jacksonu darosi vis panašiau, kad latvio nepasitenkinimas situacija klube liko praeityje.

Nemanau, kad jis pyko ant paties klubo. Jei kažkokia trintis ir egzistavo, mano manymu, abi pusės sugebėjo ją panaikinti. Net neabejoju, kad jis nori ir toliau tęsti savo karjerą būdamas „Knicks“ nariu“ - pasakojo M. Kuzminskas.

Baltijos krepšininkai kartu laiką leido ne tik kalbėdamiesi apie ateitį, bet ir negailėdami jėgų pasiruošimui artėjantiems Europos čempionatui ir 2017-18 metų NBA sezonui.

Jis čia atsivežė visą komandą fizioterapeutų ir asmeninų trenerių, tad manau, jog darbas jam suteikia džiaugsmą. Daug dirbome kartu – ne tik žaidėme krepšinį, bet ir kilnojome svarmenis ar plaukiojome baseine.

Prieš jį žaisti bus smagu, bet aš labiau laukiu mūsų susitikimo oficialiose, ne draugiškose rungtynėse. Lietuva įprastai žaidžia geriau nei Latvija, bet šiais metais jie surinko puikią sudėtį ir bus labai stiprūs. Mūsų šalys panašios, mes net vadiname vieni kitus broliais“.

Lietuvos rinktinė žaidė pastarųjų dviejų Europos čempionatų finaluose, tad ir šiais metais M. Kuzminskas gali turnyre dalyvauti iki pat rugsėjo 17-ąją vyksiančių rungtynių dėl aukso medalių. „Knicks“ treniruočių stovykla prasideda rugsėjo 25-ąją dieną.

Lietuvis sako, jog joje norėtų išvysti ir jau kurį laiką su išvykimu iš klubo siejamą Carmelo Anthony.

Aš tikrai norėčiau, jog mes ir toliau liktumėme komandos draugais. Jis tikras lyderis ir jis rungtyniauja toje pačioje pozicijoje, kaip ir aš. Daug žmonių galvoja, jog aš turėčiau trokšti jo išvykimo, nes tokiu būdu galbut gaučiau daugiau žaidybinio laiko minučių, bet aš labai džiaugiuosi turėdamas galimybę kasdien matyti jį treniruotėse ir rungtynėse. Noriu, kad jis liktų Niujorke.
Carmelo Anthony ir Mindaugas Kuzminskas

Daug ko išmokau ne tik iš jo, bet ir iš Derricko Rose'o. Būdami superžvaigždėmis jie vis vien išlieka žmogiškais ir labai nuoširdžiai dirba. Laisvomis dienomis jie ateina į treniruočių salę rūpintis savo kūnu ir dirbti ties metimų pataikymu, nors jiems jau seniai ne devyniolika.“

Lietuvis į komandą atvyko pernai, kai sutiko pasirašyti P. Jacksono jam pasiūlytą dvejų metų sutartį.

Paklaustas apie buvusio vadovo atleidimo sukeltą reakciją europietis atskleidė, jog nesitikėjo tokio organizacijos žingsnio.

Aš tik džiaugiausi, kad gavau galimybę jį pažinti ir dirbti su juo bent metus. Gaila, kad šis procesas taip greitai baigėsi, bet ir per šį trumpą laiką iš jo gavau daug svarbių pamokų. Kai pamačiau jį atvykęs pasirašyti kontrakto įspūdis buvo toks stiprus, jog aš iš jaudulio nebesugebėjau kalbėti angliškai“.

Puolėjo teigimu, vienas tituluočiausių visų laikų NBA trenerių jį itin stipriai palaikė žaidėjui antroje sezono pusėje susidūrus su sportinės formos problemomis. Visgi pokyčiai „Knicks“ klubo vadovybėje neprivertė lietuvio jaustis nejaukiai – naujasis generalinis vadybininkas S. Perry jau spėjo telefonu susisiekti su M. Kuzminsku, kuris šį pokalbį apibūdino kaip džiugų.

Naujoji Niujorko klubo valdžia neslepia, jog siekia pergrupuoti ekipos sudėtį ir orientuotis į jaunų krepšininkų auginimą. Nors lietuvis ką tik užbaigė savo naujoko sezoną, spalio mėnesį jam sukaks 28-eri.

Jaučiuosi jaunas, nes žinau, kad geriausi mano karjeros metai dar priešakyje. Ir nors niekada negali žinoti kas bus ateityje, tikiu, jog viskas priklauso nuo manęs. Treneris vertina tuos žaidėjus, kurie sunkiai dirba treniruotėse. Stengsiuosi praplėsti savo žaidimą, kad nebūčiau laikomas tik snaiperiu. Noriu būti universalus ir naudingas komandai visais įmanomais būdais“.