Netrukus finišuosiančiame NBA reguliariajame sezone Kūzia kiekvienose rungtynėse pelnydavo po 6,2 taško, atkovodavo po 1,8 kamuolio ir atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą.

„Nemėgstu būti su kažkuo lyginimas, nes kiekvienas žaidėjas žengia kitokiu keliu“, – kalbėjo M. Kuzminskas.

Tiems, kas įsidėmėjo šoklųjį lietuvį, „Knicks“ suteikė galimybę sirgaliams jį pažinti ir iš arčiau – uždavė jam 10 asmeninių klausimų.

– Koks jūsų įsimintiniausias olimpinių žaidynių momentas?

– Tikriausiai rungtynės prieš Argentiną, kai žaidėme labai gerai. Kadangi vėliau pasirodėme ne taip gerai, kaip tikėjomės, todėl manau, kad būtent šios rungtynės (pergalė prieš Argentiną buvo trečia iš eilės – po to sekė trys pralaimėjimai ir kelionė namo).

– Kokia jūsų didžiausia baimė?

– Kai buvau mažas, bijojau tamsos (juokiasi). O dabar tiesiog baisu susirgti ar sužinoti, kad mano šeimos nariai serga.

– Kada tapote draugais su Willy Hernangomezu ir Kristapu Porzingiu?

– Ispanijoje žaidėme vienas prieš kitą, todėl nuo tų laikų vienas kitą šiek tiek pažinojome. O asmeniškai – tai tik nuo šio sezono. Kristapas yra latvis, o Lietuva ir Latvija yra kaimynės, todėl vienas kitą vadiname broliais.

– Koks jūsų mėgstamiausias visų laikų NBA žaidėjas?

– Sakyčiau Michaelas Jordanas, bet tai nėra labai originalu, todėl pasirinksiu Tony Kukočą. Kai augau, stebėdavau jo žaidimą – net ir dabar pasižiūriu, nes jis galėdavo rungtyniauti visose pozicijose ir aikštėje daryti daugybę skirtingų dalykų. Jis mane labai įkvėpė.

– Kas geresnis žaidėjas: jūs ar jūsų brolis?

– Krepšinyje? (juokiasi) Nenoriu to sakyti, bet... Iš tikrųjų, kai kartais pamėtome į krepšį, tai jis laimi. Vienas prieš kitą nežaidžiame, nes kai žaidėme prieš kokius 6 metus, vos nesusimušėme – abu labai norėjome laimėti. Po to karto daugiau nebežaidžiame, tiesiog pamėtome į krepšį (šypsosi).

– Kokia buvo jūsų tautiečių reakcija, kai pasirašėte sutartį su „Knicks“?

– Labai gera, nes mūsų šalis NBA lygoje nėra turėjusi daug žaidėjų. Aš tik 13-as toks krepšininkas, o ir „Knicks“ dar niekam neteko žaisti, todėl visi tikrai šią žinią pasitiko džiaugsmingai. Bet pats laimingiausias vyrukas vis tiek buvau aš (juokiasi).

– Jūs, W. Hernangomezas ar K. Porzingis: kuris geresnis futbolininkas?

– Tikras futbolas ar FIFA (kompiuterinis žaidimas)? FIFA nesu žaidęs, o kalbant apie tikrą futbolą, tai manau, kad W. Hernangomezas. Jis rungtyniavo Ispanijoje, o tai – futbolo šalis. Aš su Kristapu daugmaž turėčiau būti panašiame lygyje.

– Koks jūsų mėgstamiausias lietuviškas patiekalas?

– Cepelinai (pasako lietuviškai). Tai tikrai ne sveikuoliškas patiekalas, tačiau tai mano mėgstamiausias patiekalas Lietuvoje. Tai mėsos kukulis, apvyniotas bulvėmis, o jį valgome su grietine ir spirgais.

– Vieta, kurią labiausiai norėtumėte aplankyti Niujorke?

– Kai atvykau pasirašyti sutartį, turėjau laiko pasivaikščioti po miestą, todėl daug ką spėjau pamatyti. Bet dabar norėčiau nuvažiuoti prie Laisvės statulos.

– Kada pirmą kartą stebėjote NBA rungtynes?

– Kai buvau vaikas – natūralu, nes visi stebi geriausią pasaulio lygą. Pirmų rungtynių nepamenu, tačiau prisimenu, kad visa šeima keldavosi rytais pasižiūrėti, kaip žaidžia Čikagos „Bulls“ ir Jutos „Jazz“ (1997 arba 1998 metų finalas).