Skelbiama, kad klubo generalinis vadybininkas Ryanas McDonoughas svarsto galimybę atsisakyti veteranų puolėjų P.J. Tuckerio ar Jaredo Dudley (arba – abiejų iš karto), o gana nebrangus, bet patikimas variantas pakeisti juos yra „Knicks“ naujokas iš Lietuvos.

Apie tai, kad M. Kuzminskas gali atsidurti „Suns“ gretose, buvo skelbiama dar sausio pradžioje – informacija taip pat buvo susijusi su galimu P. J. Tuckerio išmainymu.

Skelbta, kad „Knicks“ treneris Jeffas Hornacekas nori Niujorke matyti buvusį savo auklėtinį – lengvojo krašto puolėjo pozicijoje žaidžiantis P. J. Tuckeris yra laikomas gynybos specialistu, o J. Hornacekas būtent ir ieško gerai besiginančio žaidėjo. Be to, 31-erių P. J. Tuckeris po šio sezono taps laisvuoju agentu, taip potencialiai suteikdamas Niujorko klubui papildomo lankstumo artėjančio tarpsezonio metu.

Vakarų konferencijos dugne esanti Finikso komanda kolektyvą bando burti aplink du ryškiausius savo žaidėjus – Ericą Bledsoe ir Deviną Bookerį.

Šiuo metu „Suns“ savo sąskaitoje turi vos 18 pergalių per 57 sužaistas rungtynes. Blogesnėje situacijoje tarp visų lygos komandų yra tik Bruklino „Nets“ ekipa, iškovojusi vos 9 pergales.

Šį sezoną M. Kuzminskas per NBA lygos rungtynes ant parketo vidutiniškai praleidžia po 14,6 min., pelno po 6 taškus ir atkovoja po 1,9 atšokusio kamuolio. Iš 47 sužaistų mačų tris lietuvis pradėjo starto penkete. Visgi per paskutines trejas „Knicks“ rungtynes lietuvis net nepakilo nuo atsarginių suolo, lyg vėl būtų praradęs J. Hornaceko pasitikėjimą.

M. Kuzminsko sutartis NBA lygoje galioje iki 2018-ųjų vasaros. Tiek per šį, tiek per kitą sezoną lietuvis uždirba po 3 mln. JAV dolerių.

Savo ruožtu P. J. Tuckeris per 57 sužaistas rungtynes ant parketo vidutiniškai praleido po 28,5 min., pelnė 7 taškus ir atkovojo po 6 atšokusius kamuolius. Starto penkete jis pradėjo 17 rungtynių. Amerikiečio alga šiame sezone siekia 5,3 mln. JAV dolerių.