Paskutiniame B grupės ture gruodžio 14 d. Vilniaus ekipa išvykoje žais su Fuenlabrados „Montakit“ krepšininkais, kurie šiuo metu turi tiek pat pergalių kaip ir „Lietuvos rytas“ – 3.

Kadangi pirmose tarpusavio rungtynėse Vilniuje T. Pačėso komanda „Montakit“ ekipą įveikė 101:84, Ispanijoje vilniečiams pakaks pergalės bet kokiu taškų skirtumų ir jie užsitikrins trečiąją vietą grupėje ir kelialapį į kitą varžybų etapą.

Žengti į kitą etapą vilniečiai galėtų ir pralaimėję. Tiesa, tokiu atveju sostinės krepšininkams jau reikėtų Maskvos srities „Chimki“ pagalbos. Jeigu rusai paskutiniame ture namie nugalės Bilbao „Basket“ (ši Ispanijos komanda taip pat yra laimėjusi tris kartus), tai automatiškai užtikrins „Lietuvos rytui“ aukštesnę vietą grupėje ir patekimą į kitą etapą. Tokia situacija susiklostė todėl, kad „Lietuvos ryto“ ir „Basket“ tarpusavio rungtynių taškų santykis yra palankesnis vilniečiams.

Išvykoje ispanams Lietuvos ekipa pralaimėjo 4 taškais (76:80), o namuose iškovojo pergalę 12 taškų persvara (83:71).

Bilbao ekipos pergalės Maskvoje atveju, duris į kitą etapą T. Pačėso auklėtiniai galėtų prasiverti tik įveikę „Montakit“

Būtent B grupė ir yra vienintelė, kur dar išliko intriga dėl antrojo etapo dalyvių. Kitos 14 komandų dėl savo ateities yra ramios. Tarp jų – ir Panevėžio „Lietkabelis“, vietą kitame turnyro etape jau užsitikrinęs anksčiau. Nepaisant paskutinio turo rezultatų, A grupėje panevėžiečiai liks ketvirti.

Vietas kitame etape jau užsitikrinusios komandos:

Gran Kanarijos „Herbalife“, Zagrebo „Cedevita“, Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“, „Lietkabelis“ (A grupė), „Chimki“, ALBA (B grupė), Miuncheno „Bayern“, Sankt Peterburgo „Zenit“, Malagos „Unicaja“, Mursijos UCAM (C grupė), Valensijos „Valencia Basket“, Jeruzalės „Hapoel“, Ulmo „Ratiopharm“, Krasnodaro „Lokomotiv“ (D grupė).

Antrame turnyro etape komandos bus suskirstytos į 4 grupes po 4 ekipas. Į ketvirtfinalį pateks po dvi geriausias grupių komandas.

B grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

1.Maskvos srities Chimki*5262955871
2.Berlyno ALBA*44681734-53
3.Vilniaus Lietuvos rytas3461359320
4.Fuenlabrados Montakit34615625-10
5.Bilbao Basket34567595-28

*pažymėtos komandos užsitikrino vietas kitame etape

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)