Po visus 82 reguliariojo sezono mačus ir po vieną įkrintamųjų dvikovą jau sužaidę Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis turėjo alinančius krepšinio metus, tačiau vienam iš jų jie dar tikrai nesibaigs.

Išgyvenimo mūšį laimėsianti komanda – „Pelicans“ arba „Kings“ – žengs į atkrintamąsias ir pirmajame jų rate serijoje iki keturių pergalių (maksimaliai gali prireikti septynių susitikimų) galynėsis su su pajėgiausia Vakarų konferencijos ekipa Oklahomos Sičio „Thunder“.

O nesėkmę patirsiančiam klubui šį NBA sezoną jau teks palikti už nugaros.

Tiek „Pelikanai“, tiek „Karaliai“ lemtingą akistatą pasitinka su nuostoliais: šeimininkai neturės savo alfos Zionos Williamsono, susižeidusio įkrintamųjų rungtynių su Los Andželo „Lakers“ pabaigoje (tuo metu jau buvusio suvertusio 40 taškų), o svečiams trūks traumuotų dviejų pagrindinių atakuojančių gynėjų – Kevino Huerterio (10,2 tšk.) bei Maliko Monko (15,4 tšk.).

Įdomu, kad visas penkias tarpusavio grumtynes šį sezoną laimėjo „Pelicans“ (vienas iš jų ir be Z. Williamsono) – 129:93, 117:112, 127:117, 133:100 ir 135:123.

Įspūdingas ir jų mestų taškų vidurkis (128,2) bei vidutinis skirtumas, kuriuo buvo pasiektos pergalės (19,2).

Tiesa, sezono pabaigoje „Pelikanų“ žaidimas namuose tarsi išsiderino – savo arenoje jie išgyvena šešių iš eilės pralaimėjimų atkarpą: du kartus krito prieš „Lakers“, po sykį – prieš San Antonijaus „Spurs“, Orlando „Magic“, Finikso „Suns“ ir Bostono „Celtics“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)