Vos prieš keletą metų Indianos „Pacers“ ir tuomet Jameso atstovauto Majamio „Heat“ klubo susidūrimai kuriam laikui buvo tapę centriniais Rytų konferencijos mūšiais. Šie du klubai į tarpusavio akistatą stojo net trejose atkrintamosiose varžybose iš eilės – 2012-ais, 2013-ais ir 2014-ais metais.

Tuometinio lyderio Danny Grangerio vedami Indianapolio krepšininkai pirmą kartą su LeBrono „Heat“ susidūrė konferencijos pusfinalio etape, kuriame varžovams iš Floridos nusileido rezultatu 2:4.

Jau kitame sezone „Pacers“ nukeliavo iki pat konferencijos finalo, kuriame jiems ir vėl teko susiremti su didžiuoju Majamio ekipos trejetu. Šį sykį mūšis buvo daug kovingesnis – šiurkščiu fiziniu žaidimu pasižymėjusi Indianos komanda favoritų pranašumą pripažino tik lemiamose septintose serijos rungtynėse.

Paulo George'o ir Jameso dvikovų era aukščiausiąjį tašką pasiekė 2014-ais metais. Reguliariajame sezone 56 pergales iškovoję „Pacers“ tapo Rytų konferencijos nugalėtojais, o po atkaklių, tačiau sėkmingai pasibaigusių serijų su Atlantos „Hawks“ ir Vašingtono „Wizards“ dar sykį žengė į konferencijos finalą.

Nors namų aikštės pranašumą turėję Indianos krepšininkai pirmose rungtynėse pakankamai užtikrintai įveikė tituluotuosius varžovus, lyderių statusą „Pacers“ prarado jau antrame susitikime. „Heat“ Indianapolyje šeimininkus įveikė 87:83 ir perėmė finalo serijos iniciatyvą į savo rankas.

Dar dvi užtikrintas pergales dviženkliais skirtumais Floridoje iškovojusi Jameso kariauna į penktąsias serijos rungtynes Indianoje atvyko siekdami eliminuoti varžovus jų pačių teritorijoje. Būtent šiame mače NBA sirgalių bendruomenė ir sulaukė nepamirštamu kadru tapusio Stephensono išsišokimo.

Pirmą sykį apie šį epizodą viešai prabilęs Lance'as atskleidė savo motyvus:

„Aš labai norėjau jį supykdyti, norėjau, kad mes laimėtumėm, norėjau, kad jis išsimuštų iš vėžių. Ir dėl šio tikslo buvau pasiruošęs padaryti bet ką, bet kai tu iš visų jėgų stengiesi jį išprovokuoti, o jis į tai nereaguoja ir žaidžia aukščiausiu lygiu, tada ir pradedi galvoti – kaip, po galais, to pasiekti?

Aš tik bandžiau rasti kokį nors būdą jį suerzinti. LeBronas yra beprotiškai geras krepšininkas, tad aš norėjau nors kaip nors jam sutrukdyti. Tačiau dabar viskas bus kitaip. Dabar mes su juo būsime komandos draugais!“

„Pacers“ tąsyk laimėjo penktąsias rungtynes, o Jamesas jose pataikė tik 2 iš 10 metimų bei pelnė vos 7 taškus. Visgi Majamio krepšininkai varžovams atsikeršyti sugebėjo šeštame susitikime, kurį laimėjo net 117:92, taip eliminuodami Indianos klubą iš tolimesnės kovos dėl čempionų titulo.