Kaip skelbia NBA mainų guru Adrianas Wojnarowski ir ESPN analitikas Calvinas Watkinsas, „Lakers“ klubo vadovu vos tapęs Magicas Johnsonas atliko pirmąjį savo ėjimą žaidėjų rinkoje ir į Hjustoną išsiuntė patyrusį gynėją Louisą Williamsą.

Mainais į 30-metį 185 cm ūgio gynėją Los Andželo klubas iš „Rockets“ gauna kitą patyrusį žaidėją – gynybos specialistu laikomą 30-metį 206 cm ūgio puolėją Corey Brewerį ir šių metų NBA naujokų biržos pirmojo rato šaukimą.

Pranešama, kad į geriausią asmeninį sezoną turintį L. Williamsą taikėsi ne vienas kitas NBA klubas, tačiau pasiūlymas iš Hjustono „Lakers“ pats priimtiniausias.

Šį sezoną L. Williamsas per rungtynes vidutiniškai pelno po 18,6 taško, atkovoja po 2,3 kamuolio ir atlieka po 3,6 rezultatyvaus perdavimo. Ant parketo jis praleidžia po 24,4 min.

Tuo metu C. Brewerio indėlis į „Rockets“ iždą šį sezoną buvo kur kas mažesnis. Per susitikimą jis rinko po 4,2 taško, atkovojo po 2 kamuolius ir ant parketo praleido po 15,9 min.

Pats C. Breweris, sužinojęs apie klubų atliktus mainus, gerokai nustebo.

„Taaaip... Jeigu manęs kas nors klaustų, kur norėčiau gyventi, atsakyčiau, kad norėčiau likti Hjustone. Tačiau manęs niekas neklaus ir aš neturiu pasirinkimo. Esu gerokai nustebęs, bet reikia taikytis su realybe“, – kalbėjo C. Breweris.

C. Brewerio kontraktas galioja ir kitą sezoną, jo aptytikslė vertė – 7,6 mln. JAV dolerių. Galiojantį 7 mln. vertės kontraktą kitam sezonui turi ir L. Williamsas.

Rytų konferencijoje „Rockets“ užima trečiąją vietą, o „Lakers“ komanda yra priešpaskutinėje, 14-oje pozicijoje.