211 cm ūgio krepšininkas geriausią savo karjeros krepšinį žaidė paskutinių XX a. dešimtmečių sandūroje. Tuomet su Splito „Jugoplastika“ jis dominavo Eurolygoje, su tuometinės Jugoslavijos, o vėliau – Kroatijos rinktinėmis puikius rezultatus demonstravo tarptautiniuose turnyruose. 1993-1997 m. D. Radja žaidė ir NBA lygoje, kur vilkėjo Bostono „Celtics“ marškinėlius.

Dėl savo indėlio į sporto šakos istoriją 2018-aisiais D. Radja tapo Krepšinio šlovės muziejaus nariu.

Visgi, nors prieš keletą metų buvo pagerbtas NBA lygos, dabar kalbėdamas su Kroatijos naujienų portalu Index.hr D. Radja nesusilaikė nuo aštrių pasisakymų pajėgiausio pasaulio krepšinio čempionato atžvilgiu.

Visų pirma, anot 53-ejų kroato, jį dirgina nesiliaujantis LeBrono Jameso ir Michaelo Jordano talentų lyginimas, mėgstamas ir krepšinio gerbėjų, ir kai kurių sporto žurnalistų.

„LeBrono ir Jordano tarpusavio lyginimas mane vimdo. Mano sūnus tvirtina, kad LeBronas yra geresnis, bet man tai nėra diskusijų objektas. Jei LeBronas būtų žaidęs dvidešimčia metų anksčiau, jis nebūtų pasiekęs pusės to, ką pasiekė dabar. Dabar, kai jis įsiveržia į baudos aikštelę, kiekvienas nuo jo traukiasi, o Jordanas buvo daužomas kaip niekas kitas ir vis tiek dominavo. Be to, dar prieš LeBroną žaidė Kobe ir kai kurie kiti. Aš gerbiu LeBroną, bet Kobe buvo geresnis“, – pareiškė 53-ejų kroatas.

Anot D. Radjos, jis apskritai bodisi dabartiniu NBA krepšiniu, kuriame yra kuriamos „dirbtinės žvaigždės“.

„Man nepatinka NBA. Aš seku įvykius, bet tai nebe ankstesnė NBA. Lyga tapo nuolatinėmis „Visų žvaigždžių“ rungtynėmis. Viskas tik skaičiuose, žmonės ragina vieni kitus gerinti statistiką. Žiniasklaida daro žvaigždes iš niekur.

Krepšinis, kurį žaisdavo Detroito „Pistons“ ir Niujorko „Knicks“, buvo tikrasis krepšinis, o dabar vyksta tritaškių metimų konkursas. Prieš dvidešimt metų, kai tu norėdavai į dėti į krepšį, tu turėdavai padaryti kažką ypatingo. Mieliau žiūriu Eurolygos rungtynes tarp „Maccabi“ ir CSKA nei NBA finalą tarp Majamio „Heat“ ir Los Andželo „Lakers“. Tiesą sakant, nežiūrėjau nė vienų finalo rungtynių, tik Bostono, su kuriuo mane sieja emocijos“, – akmenis lygos daržan mėtė kroatas.

Tiesa, pats prieš porą metų įvykęs jo pakvietimo į Šlovės muziejų faktas D. Radjai kelia pozityvias emocijas.

„Kai man paskambino iš NBA ofiso, pagalvojau, kad prašys išspręsti kokią nors problemą dėl pasaulio čempionato kvalifikacinio etapo sistemos. Kai išgirdau, koks tikrasis reikalas, apsižvalgiau kad įsitikinčiau, ar niekas iš manęs nesišaipo.

Emociškai tai buvo labai stipru, pratrūkau verkti. Septynias dienas turėjau išsaugoti paslaptį – sunku buvo tiek laiko vaikščioti po miestą ir niekam nepasigirti. Pasakiau tik žmonai, vengiau draugų. Žmona šiuo atveju nebuvo „pavojinga“, nes su NBA ji niekuo nesusijusi“, – juokavo buvęs krepšininkas, per karjerą NBA lygoje sužaidęs 224 rungtynes ir per jas rinkęs solidžią statistiką: vidutiniškai po 16,7 taško ir 8,4 atšokusio kamuolio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)