Likus žaisti 28 sek. „Raptors“ dar atsiliko 97:102, bet atakuodamas iš toli pražangą išprovokavo ir du baudų metimus pataikė Kyle'as Lowry, be to, kanadiečiai sėkmingai apsigynė. Išsigelbėti jiems buvo likusios 2,4 sek.

Dwane'as Casey paprašė minutės pertraukėlės ir savo auklėtiniams nubraižė derinį, kurie šie išpildė idealiai – Trrence'as Rossas aidint sirenai pataikė iš tritaškį ir išplėšė pratęsimą. Bet teisėjų šis epizodas neįtikino. Peržiūrėję pakartojimą, jie taškų neįskaitė ir atidavė pergalę „Kings“ komandai.

Kamuolys T. Rosso ranką paliko laiku – likus žaisti 0,5 sek., tačiau arbitrai įžvelgė, kad laikrodis tiksėti pradėjo vėliau nei kamuolys buvo grąžintas į žaidimą. Būtent tai teisėjai paaiškinti bandė juos užsipuolusiam D. Casey.

„Jis paaiškino, kad buvo laikrodžio sutrikimas. Aš jau 37-erius metus treniruoju tiek koledžo, tiek profesionaliame lygyje – jeigu kyla ginčas, žaiskime papildomas penkias minutes“, – po rungtynių nuoskaudą žurnalistams liejo „roplių“ treneris.

Raptors coach Dwane Casey irate after Terrence Ross's game-tying buzzer-beater waved off on video review as Kings sweep season series pic.twitter.com/NlnulNGw8K— Ben Golliver (@BenGolliver) November 21, 2016

Kai DeMarre'as Carrollas išmetė kamuolį, o DeMarcus Cousinsas jį lietė, laikrodis nepradėjo tiksėti, nors turėjo. Teigiama, kad nuo D. Cousinso kamuolio palietimo iki T. Rosso metimo praėjo 2,5 sek., o laiko buvo likę 2,4 sek.

Visgi vyriausiojo arbitro Mike'o Callahano paaiškinimas „Raptors“ trenerio, kuris pats ne kartą peržiūrėjo epizodo pakartojimą, neįtikino.

„Man reikia geresnio paaiškinimo nei „todėl, kad mes peržiūrėjome apie 10 kartų“. Nežinau, kur atsirado tas sutrikimas, bet aš turiu išgirsti daugiau nuomonių, nes aš peržiūrėjau tą patį vaizdo kartojimą kaip ir jie“, – pasakojo D. Casey.

Peržiūrėję epizodo pakartojimą, sprendimu suabejojo ir NBA TV analitikai, kurie atkreipė dėmesį, kad prieš kamuoliui patenkant į T. Rosso rankas laikrodis jau tiksėjo.

Spliced the 2.4 second countdown in Kings-Raptors to match up with Cousins deflecting ball. pic.twitter.com/r2Wim9iWKf
— Andrew Han (@andrewthehan) November 21, 2016

Paklaustas, ar jaučiasi apvogtas, jis atsakė: „Pasiklodamas lovą tu tikiesi teisingos pabaigos – kaip tu jos užsitarnavai. Vyrukai rungtynių pabaigoje viską išpildė idealiai, atliko metimą, todėl turėtum manyti, kad jis turėtų būti įskaitytas.“

Dar neaišku, kokią apeliaciją „Raptors“ pateiks NBA lygai, tačiau akivaizdu, kad oficialaus paaiškinimo klubo vadovai norės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)