Vyriausiojo trenerio Jeffo Hornaceko sprendimu Mindaugas Kuzminskas antrose rungtynėse iš eilės nepakilo nuo atsarginių žaidėjų suolo. Pastarąjį kartą dviejuose susitikimuose paeiliui lietuvis nerungtyniavo vasario viduryje.

Niujorko klubo pergalę apkartino ketvirtajame kėlinyje Kristapo Porzingio patirta trauma. Latvis po kontakto su varžovų gynėju Monta Ellisu skausmingai sumušė kairės šlaunies raumenį ir aikštę palikti sugebėjo tik su komandos draugų pagalba.

Iki šio skaudaus epizodo K. Porzingis per 25 minutes surinko 11 taškų (5/17 met., 1/6 trit.), po tris atkovotus kamuolius, rezultatyvius perdavimus bei bloką ir vieną perimtą kamuolį bei dvi klaidas.

Trečiame kėlinuke „Knicks“ atsilikinėjo trylikos taškų skirtumu, tačiau klubo lyderio Carmelo Anthony pastangomis sugebėjo persverti rezultatą ir iškovoti pergalę.

Reguliariojo sezono seriją prieš amžinuosius varžovus iš Indianos Rytų Konferencijos turnyrinėje lentelėje šešiomis pozicijomis žemiau žengiantys J. Hornaceko auklėtiniai sugebėjo laimėti 3:1.

Svečių ekipai koją pakišo itin prastas pataikymas iš toli – „Pacers“ šiąnakt pataikė tik 8 iš 29 tritaškių.

„Knicks“: Carmelo Anthony 22 (8/17 met., 3/6 trit., 13 atk. kam.), Derrickas Rose‘as 16, Willy Hernangomezas 13 (16 atk. kam., 4 rez. perd., 3 per. kam.), Kristapas Porzingis 11 taškų.

„Pacers“: Paulas George‘as 22 (10 atk. kam.), Mylesas Turneris 17 taškų (12 atk. kam.).

Indianos ekipos gretose itin prastai pasirodė įžaidėjas Jeffas Teague‘as, pataikęs tik 4 iš 15 metimų iš žaidimo ir praradęs net 7 kamuolius.

Ne ką mažiau netikėtą pergalę iškovojo ir Naujojo Orleano „Pelicans“ (27/40), namuose net 100:77 (23:16, 27:20, 27:18, 23:23) sutriuškinę Portlando „Trail Blazers“ (29/37) ekipą.

Alvino Gentry vadovaujami šeimininkai šiose rungtynėse pasiekė visą eilę geriausių sezono rezultatų, pradedant mažiausiu praleistų taškų skaičiumi ir baigiant vos penkiais prarastais kamuoliais.

Donatas Motiejūnas šiąnakt rungtyniavo epizodiškai, ir per 2 aikštėje praleistas minutes sugebėjo atkovoti vieną kamuolį.

Per septynerias kovo mėnesį „Pelicans“ žaistas rungtynes D-Mo aikštėje pasirodė tik tris kartus ir per kiek daugiau nei 16 sužaistų minučių taškais nepasižymėjo.

Tragiškai iš žaidimo atakavę ir vos 30 proc. taiklumą šiąnakt užfiksavę „Trail Blazers“ tris kėlinius solidesnio indėlio sulaukė tik iš įžaidėjo Damiano Lillardo, šioje rungtynių dalyje surinkusio 26 iš 54 svečių ekipos taškų.

Likę keturi Portlando klubo starto penketo krepšininkai per visas rungtynes kartu sukrapštė vos 17 taškų ir pataikė tik 6 iš 25 metimų iš žaidimo.

Naujojo Orleano ekipą į priekį vedė aukštaūgių duetas – DeMarcusas Cousinsas ir Anthony Davisas kartu surinko 37 taškus ir 24 atkovotus kamuolius, o talkininko vaidmenį geriausiai atliko puikiai į ekipos žaidimą įsiliejantis Jordanas Crawfordas.

Dešimties dienų kontraktą su klubų turintis gynėjas žaisdamas ketvirtose „Pelicans“ rungtynėse sugebėjo ketvirtą kartą surinkti dviženklį pelnytų taškų skaičių.

Pralaimėjimas gerokai sukomplikavo „Trail Blazers“ pozicijas kovoje dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas, o „Pelicans“ iškovojo antrąją pergalę iš eilės.

„Pelicans“: DeMarcusas Cousinsas 22 (9/22 met., 0/5 trit., 4/10 baud., 3 per. kam., 2 blk.), Anthony Davisas 15 (5/15 met., 15 atk. kam., 2 per. kam., 3 blk.), Jordanas Crawfordas 13, Solomonas Hillas 12, E‘Twaune‘as Moore‘as 11, Jrue Holiday 10 taškų.

„Trail Blazers“: Damianas Lillardas 29, Shabazzas Napieras 10 taškų.

Artimiausias rungtynes Niujorko „Knicks“ naktį iš ketvirtadienio į penktadienį namuose žais su Bruklino „Nets“, o Naujojo Orleano „Pelicans“ jau artėjančią naktį išvykoje egzaminuos Majamio „Heat“ krepšininkus.