22 ekipos, kurios yra užsitikrinusios vietą atkrintamosiose varžybose arba dar turi galimybių į jas patekti, koronaviruso pandemijos pertrauktą NBA reguliarųjį sezoną tęs liepos pabaigoje Orlande.

Tuo metu „Bulls“ kartu su „Golden State Warriors“, Minesotos „Timberwolves“, Klivlando „Cavaliers“, Atlantos „Hawks“, Detroito „Pistons“, Niujorko „Knicks“ ir Šarlotės „Hornets“ buvo palikti už borto.

Kadangi kitą sezoną numatoma pradėti tik gruodį, nuo kovo vidurio nerungtyniaujantiems klubams tai reikštų net devynių mėnesių štilį be varžybų.

„Norėjome žaisti Orlande, tačiau turime elgtis taip, kaip geriausia visai lygai. Žinau, kad komisarui Adamui Silveriui tai buvo labai sunkus sprendimas, galiausiai viską nulėmė balsavimas, kurį mes gerbiame. Tačiau organizacija turi būti kūrybinga ir ieškoti naujų būdų, kaip padėti tobulėti žaidėjams.

Esu tikras, kad sprendimų bus ieškoma, nes aštuonios komandos – didžiulė mūsų lygos dalis. Manau, kad lygos interesai verčia palaikyti tas ekipas visaip, kaip tik įmanoma. Manau, nebūtų per daug prašyti tam tikro treniruočių ir varžybų formato šiai vasarai“, – praėjusį mėnesį kalbėjo A. Karnišovas.

NBA išties įsiklausė į „Bulls“ viceprezidento žodžius. Pranešama, kad aštuoni klubai turėtų tarpusavyje varžytis Čikagoje, užsidarę panašiame „burbule“ kaip 22 Orlande sezoną tęsiančios komandos.

Tiesa, autsaiderių turnyrą svarstoma surengti vėliau. Jis galėtų vykti rugsėjį, mat NBA pirma nori įsitikinti, kaip suveiks saugumo protokolai Floridoje.

„Chicago Sun-Times“ rašo, jog varžybas gali priimti „Wintrust“ arena, kurioje vasarį praūžė dalis NBA „Visų žvaigždžių“ dienos renginių. Ji tiesiogiai jungiasi su gretimu viešbučiu, todėl lygai būtų nesudėtinga izoliuoti turnyro dalyvius.

Primename, kad 22 ekipos, tarp jų – Memfio „Grizzlies“ su Jonu Valančiūnu ir Indianos „Pacers“ su Domantu Saboniu, sezoną pratęs liepos 31 d.

Saugantis užkrato dalyviai ir aptarnaujantis personalas bus atriboti nuo išorinio pasaulio Orlande esančiame „Disney World“ pramogų parke.

Užbaigti pirmenybes ketinama vėliausiai iki spalio 12 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)