„Jr.NBA Lietuva” čempionatą organizuoja Lietuvos krepšinio federacija kartu NBA Europe. Komandas sudaro Lietuvos krepšinio sporto mokyklų auklėtiniai, kurie varžosi pagal NBA taisykles. Pagrindinis čempionato rėmėjas vitaminizuotas gėrimas BRUM BRUM.

Šiame čempionate rungtyniauja komandoms, kurioms atstovauja 11 metų amžiaus berniukai kartu su nevyresnėmis nei 13 metų amžiaus mergaitėmis.

„Esame labai patenkinti, ypač kalbant apie organizaciją“, – sakė Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro treneris Klaidas Miciūnas, kurio vadovaujami vaikai atstovauja „Cavaliers“ komandai. – Dalyvaujam pirmus metus, nes praėjusiais metais pražiopsojome, tačiau esame laimingi. 10 balų. Jeigu kalbėtume apie mergaites, tai jos tikrai padeda, mūsų komandoje yra tikros lyderės. Vaikai labai laukia „Jr. NBA Lietuva“ turų, rungtynių, seka mkl.lt puslapyje visus rezultatus“.

„Nėra jokių problemų, kad kartu žaidžia berniukai ir mergaitės. Jie puikiai sutaria. Vaikai nuolat šneka apie tikrąją NBA, patys galvoja, kad yra šios lygos dalis“, – šypsojosi Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneris Aurimas Puodžiūnas, kuris vadovauja „Pacers“ komandai.

„Jr. NBA Lietuva“ varžybose kiekvienai dalyvaujančiai komandai priskiriamas NBA klubas ir ji rungtyniaus su tos ekipos aprangomis.

„Sekasi puikiai, žaidžiame gerai, viską lemia komandinis darbas“, – sakė jaunieji „Pacers“ atstovai.

„Su berniukais sekasi gerai rungtyniauti, gal kiek buvo nedrasu pradžioje. Tačiau ir sutariame gerai, šauni komanda. „Cavaliers“ yra gera komanda, norisi laimėti ir mums“, – sakė Kupiškio KKSC atstovė.

„Greitai varomės, ginamės, pradėjo sektis ir pataikyti“, – vienas per kitą stiprias puses vardino Rokiškio kūno kultūros ir sporto centro krepšininkai, kurie gina „Bucks“ komandos garbę.

„Geriausiai sekasi žaisti komandiškai, visi draugiški, niekas nesipyksta“, – „Pistons“ jaunieji žaidėjai, kurie yra iš Visagino sporto centro.