Rungtynes nuo atsarginių žaidėjų suolo pradėjęs Mindaugas Kuzminskas didžiąją dalį savo galimybių gavo ketvirtame kėlinyje, kai ekipas skyrė abejonių nebekėlęs skirtumas. Visgi Kūzia visus savo taškus surinko dar antrame ketvirtyje, o rungtynes užbaigė per 14 minučių surinkęs 4 taškus (2/8 met., 0/2 trit.), 3 atkovotus kamuolius bei po vieną rezultatyvų perdavimą, bloką ir klaidą.

Dar iki ilgosios pertraukos lietuvis užfiksavo ir įsimintiniausią savo šios nakties momentą, kai prametęs tritaškį priėmė perdavimą baudos aikštelėje ir galingu dėjimu sugrūdo kamuolį į Majamio ginamąjį krepšį.

Nepaisant nesėkmingo pasirodymo, per pastarąsias ketverias rungtynes Mindaugas renka po 10,5 taško, o tritaškius meta 40 proc. taiklumu (6 iš 15).

Šis susitikimas pernelyg didelio džiaugsmo neatnešė ir likusiai „Knicks“ ekipai, pralaimėjusiai jau devintą kartą per pastarąsias vienuolika rungtynių. Klubo lyderis Carmelo Anthony iki ilgosios pertraukos nesugebėjo pelnyti nė taško, o visa šeimininkų komanda šiąnakt iš žaidimo atakavo vos 37, o iš toli – tik 20 proc. taiklumu.

Niujorko ekipai dėl kairiojo kelio skausmų nepadėjo įžaidėjas Derrickas Rose‘as.

Kaip ir viso sezono metu, vieninteliu vilties spinduliu „Knicks“ žaidime tapo Kristapas Porzingis. Latvis viso surinko 20 taškų (6/13 met., 1/3 trit., 7/10 baud.), prie kurių pridėjo 8 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus ir 3 blokus.

Vidutiniškai po 18 taškų per rungtynes renkantis K. Porzingis 20 ar daugiau taškų pelnė jau 25-ą kartą šiame sezone.

Užtikrintą pergalę pasiekę Majamio krepšininkai turnyrinėje lentelėje pasivijo Indianos „Pacers“ ekipą ir dėl geresnio tarpusavio pergalių ir pralaimėjimų santykio pakilo į septintąją Rytų konferencijos vietą.

Sezono viduryje tik 11 pergalių per 41-erias rungtynes pasiekusi Floridos ekipa antroje pirmenybių pusėje laimėjo 28 iš 34 žaistų susitikimų.

„Knicks“: Kristapas Porzingis 20, Willy Hernangomezas 12 (9 atk. kam.), Courtney Lee 10 taškų.

„Heat“: Goranas Dragičius 20 (7 atk. kam., 9 rez. perd.), Jamesas Johnsonas 18 (3 per. kam., 2 blk.), Joshas Richardsonas 17 (5 per. kam.), Tyleris Johnsonas 12, Hassanas Whiteside‘as 11 taškų (9 atk. kam., 4 blk.).

Priešinga kryptimi juda Donato Motiejūno atstovaujamų Naujojo Orleano „Pelicans“ (32/43) sezono pabaiga. Šiąnakt Džiazo sostinės klubas namuose 121:118 (27:23, 36:28, 26:32, 32:35) palaužė turnyrinės lentelės kaimynus Dalaso „Mavericks“ (31/43) ir iškovojo septintąją pergalę per pastarąsias dešimt rungtynių.

Svečių ekipa antrame ketvirtyje atsisveikino su Devinu Harrisu, įsivėlusiu į žodinį konfliktą su rungtynių arbitrais ir gavusiu dvi technines pražangas. Protestuodami dėl šio sprendimo po vieną identišką nuobaudą užsidirbo ir „Mavericks“ vyriausiasis treneris Rickas Carlisle‘as bei jo asistentas Melvinas Huntas.

Šeimininkų gretose po dvejų rungtynių pertraukos į aikštę grįžo dinamiškasis DeMarcusas Cousinsas, iš rotacijos išstūmęs lietuvį D. Motiejūną. Atletiškųjų aukštaūgių D. Cousinso ir Anthony Daviso duetas tapo pagrindiniu „Pelicans“ pergalės katalizatoriumi – kartu priekinės linijos krepšininkai surinko net 59 taškus ir 29 atkovotus kamuolius.

Minėtasis A. Davisas bent 30 taškų ir 13 atkovotų kamuolių surinko jau ketvirtose rungtynėse iš eilės. Paskutinis tokią seriją dar 2000-ųjų metų balandį užfiksavo legendinis Shaquille‘as O‘Nealas.

Nepaisant sėkmingo Naujojo Orleano klubo tandemo žaidimo, „Mavericks“ turėjo galimybę išplėšti pratęsimą, tačiau lemiamas Wesley Matthewso tritaškis buvo netaiklus.

„Pelicans“: Anthony Davisas 30 (13 atk. kam.), DeMarcusas Cousinsas 29 (16 atk. kam., 6 rez. perd.), Jrue Holiday 18, Dante Cunninghamas ir Jordanas Crawfordas po 15 taškų.

„Mavericks“: Dirkas Nowitzki 23, Harrisonas Barnesas 19, Sethas Curry 18, Yogi Ferrellas 15 (4/6 trit.), Wesley Matthewsas 10 taškų.