Nors Domantas Sabonis praėjusią savaitę ir prarado vietą Oklahomos „Thunder“ starto penkete, lietuvis keletą kartų sužaidė taip efektingai, kad sužavėjo ir NBA gražiausių epizodų kolekcijas sudarinėjančius vertintojus.

Preliudija tapo 20-mečio 211 cm ūgio lietuvio blokas Portlando „Trail Blazers“ puolėjui Noahui Vongleh, o tikra kulminacija – Domanto dėjimas per keliais centimetrais aukštesnį San Antonijaus „Spurs“ vidurio puolėją Dewayne'ą Dedmoną.

Šis momentas tapo ne tik NBA „nakties dėjimu“, bet ir apskritai gražiausiu visos lygos nakties epizodu. Nieko keisto, kad jis užima pirmąją vietą ir NBA savaitėlės kolekcijoje.

Paskrajoti praėjusią savaitę pavyko ir Niujorko „Knicks“ gretose epizodiškai žaidusiam Mindaugui Kuzminskui. NBA savaitėlėje – net du 205 cm ūgio puolėjo dėjimai, vienas kurių tapogi „sukosi“ gražiausių lygos momentų kolekcijose.

Donatas Motiejūnas pastarąją savaitę efektingais žaidimo epizodais nedžiugino, tačiau vietos mūsų kolekcijoje atsirado ir Jonui Valančiūnui bei jo dėjimui į krepšį per rungtynes su Majamio „Heat“.

Geros nuotaikos!