San Antonijaus „Spurs“ (6-30) vyrukai svečiuose 130:108 (31:19, 32:32, 32:26, 35:31) nugalėjo Detroito „Pistons“ (3-35), o Victoras Wembanyama pasiekė pirmąjį savo karjeroje trigubą dulį.

Maža to, jis tai padarė aikštėje praleidęs vos 21 minutę. Greitesnį trigubą dubliu yra pasižymėjęs tik Russellas Westbrookas, kuriam 2014-aisiais užteko 20 min.

20-metis aukštaūgis iš Prancūzijos sukaupė 16 taškų (6/12 dvitaškiai, 0/4 tritaškių, 4/5 baudos), 12 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

„Padaryti tai laimėtose rungtynėse reiškia daug. Nežinau, kad tai antras greičiausias per visą NBA istoriją. Man tai svarbu“, – sakė prieš kelias dienas gimtadienį šventęs Victoras.

Įdomu, kad prancūzas vasarą galėjo nutūpti ne kur kitur, o būtent Detroite, nes „Pistons“ buvo prasčiausia praėjusio sezono komanda ir kartu su tais pačiais „Spurs“ bei Hjustono „Rockets“ turėjo didžiausius šansus laimėti pirmąjį naujokų biržos šaukimą.

Vis dėlto sėkmė nuo Mičigano valstijos ekipos nusisuko ir ji liko tik penkta eilėje.

„Pistons“ pasirinktas puolėjas Ausaras Thompsonas šį kartą sukrapštė tik 3 taškus (1/6 metimas iš žaidimo, 6 atk. kam.).

Savo ruožtu V. Wembanyama dar tapo ir jauniausiu istorijoje žaidėju, užfiksavusiu trigubą dublį, bet nepadariusiu nė vienos klaidos (nuo 1977-1978 m. sezono, kai buvo pradėta skaičiuoti tokia statistika).

„Spurs“ gretose net aštuoni žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių. Keldonas Johnsonas finišavo su 17, o Devinas Vassellas – su 16 taškų.

„Pistons“, kuriem trūko traumuoto lyderio Cade'o Cunninghamo, į priekį vedė Jalenas Durenas su 21 tašku (12 atk. kam.). Bojanas Bogdanovičius ir Jadenas Ivey pridėjo po 19 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją